2015-09-20 08:19

2015-09-20 08:19

Femte raka för Fossens Bonus

TRAV: V75 på Färjestad

Magnus Jakobsson var ovanligt optimistisk när det gällde Fossens Bonus segerchans.
Visst blev det seger och han vann även den sista avdelningen med Global Patriot.
– Det är svårt att beskriva en sådan här dag, kommenterade Magnus.

5 906 personer kom till årets Unionstrav och hemmasegrarna stod som spön i backen.

Magnus Jakobsson tog en dubbelseger tillsammans med egentränade hästar.

Fossens Bonus var omgångens största favorit och under fredagen bedömde Jakobsson segerchansen till nio på en tiogradig skala.

Och han hade sannerligen fog för sin optimism då Fossens Bonus tog sin femte raka seger. När fältet till slut formerade sig efter en utdragen spetskörning hamnade Fossens Bonus i dödens. Ut på den sista långsidan körde Magnus Jakobsson till och Fossens Bonus försvann till en överlägsen seger.

– Jag hade en så bra häst att jag inte behövde ge mig in i några onödiga situationer inledningsvis. Örjan Kihlström i spets ville släppa till mig men Ville Karhulahti var emellan oss. Det är inte bara barfotakörningen som har gjort att Fossens Bonus har utvecklats utan han är mycket lugnare psykiskt. I dag blev det en omstart. Hade det varit ifjol hade hästen dragit iväg i en 10-repa men nu var han helt lugn, sa Jakobsson.

Begåvad häst

Magnus har en sanslös träffprocent under just Unionstravet och i år blev det en dubbelseger.

Global Patriot hade ett knepigt utgångsläge på kort distans i V75-7, men kom ner i tredje par utvändigt och spurtade till seger efter en attack i den sista kurvan.

– Hästen är fantastiskt skön. Han är loj innan loppen men när det är allvar är han fullt fokuserad. Han är så klok att jag inte skulle bli förvånad om han börjar prata snart... Det är svårt att beskriva en sådan här dag, det är jätteskoj att det har gått så bra för många hemmatränare.

Det svänger snabbt i travets värld. Den 5 september förlorade Lover Face som jättefavorit när V75 kördes på Jägersro. Två veckor senare var han inte alls lika påpassad utan delade ut oddset 12,55 när han vann den sjätte avdelningen.

Något överraskade skickade vikarierande Jörgen Sjunnesson iväg Lover Face till tät in i den första kurvan. Loppets favorit Ni Talar Bra Latin kom fram utvändigt ut på slutvarvet, men när Lover Face får trava i ledningen är det inte många som slår honom i klassen och segermarginalen blev knapp men säker.

5 906 personer kom till årets Unionstrav och hemmasegrarna stod som spön i backen.

Magnus Jakobsson tog en dubbelseger tillsammans med egentränade hästar.

Fossens Bonus var omgångens största favorit och under fredagen bedömde Jakobsson segerchansen till nio på en tiogradig skala.

Och han hade sannerligen fog för sin optimism då Fossens Bonus tog sin femte raka seger. När fältet till slut formerade sig efter en utdragen spetskörning hamnade Fossens Bonus i dödens. Ut på den sista långsidan körde Magnus Jakobsson till och Fossens Bonus försvann till en överlägsen seger.

– Jag hade en så bra häst att jag inte behövde ge mig in i några onödiga situationer inledningsvis. Örjan Kihlström i spets ville släppa till mig men Ville Karhulahti var emellan oss. Det är inte bara barfotakörningen som har gjort att Fossens Bonus har utvecklats utan han är mycket lugnare psykiskt. I dag blev det en omstart. Hade det varit ifjol hade hästen dragit iväg i en 10-repa men nu var han helt lugn, sa Jakobsson.

Begåvad häst

Magnus har en sanslös träffprocent under just Unionstravet och i år blev det en dubbelseger.

Global Patriot hade ett knepigt utgångsläge på kort distans i V75-7, men kom ner i tredje par utvändigt och spurtade till seger efter en attack i den sista kurvan.

– Hästen är fantastiskt skön. Han är loj innan loppen men när det är allvar är han fullt fokuserad. Han är så klok att jag inte skulle bli förvånad om han börjar prata snart... Det är svårt att beskriva en sådan här dag, det är jätteskoj att det har gått så bra för många hemmatränare.

Det svänger snabbt i travets värld. Den 5 september förlorade Lover Face som jättefavorit när V75 kördes på Jägersro. Två veckor senare var han inte alls lika påpassad utan delade ut oddset 12,55 när han vann den sjätte avdelningen.

Något överraskade skickade vikarierande Jörgen Sjunnesson iväg Lover Face till tät in i den första kurvan. Loppets favorit Ni Talar Bra Latin kom fram utvändigt ut på slutvarvet, men när Lover Face får trava i ledningen är det inte många som slår honom i klassen och segermarginalen blev knapp men säker.