2015-09-18 06:00

2015-09-18 06:00

Segerläge för Anna och Per?

TRAV: Inför V75 på Färjestad

I morgon, lördag, är det dags för Unionstravet på Färjestad.
I V75-2 startar Anna Rönnings Hollywood Maker som körs av sambon Per Nilsson.
– Jag tycker att han är en häst för V75, han känns så bra, säger Per.

Att få en häst till start på V75 är många hästägares dröm. Anna Rönning startade Hollywood Maker på V75 i Årjäng i juli och nu är det dags på nytt.

I klass 1-försöket har Hollywood Maker fått ett springspår och han är tippad etta i till exempel Travronden och Vi Tippa.

– Jag känner mig lugn på förhand, jag brukar inte stressa upp mig innan loppen, berättar Per.

Anna Rönning, som bland annat har en V75-seger med Tofu på sin meritlista, är lugn så länge som hon kan påverka händelserna.

– Jag är en kontrollmänniska. Så länge som jag är med Hollywood Maker är jag lugn, men från att han är i defileringsvolten och till loppet blir jag nervös. Men Hollywood Maker är bra i varje start, han är väldigt ärlig och han gör mig aldrig besviken, berättar hon.

Anna köpte Hollywood Maker av Ann-Louise Berggren i Molkom som ettåring. Han debuterade ifjol som treåring och det är under årets säsong som han har blommat ut. Det har blivit sex segrar på tio starter och de tre raka andraplatserna på slutet har alla tagits med rejäl mersmak. I den senaste starten avslutade han i underkant av 1.11 de sista 700 metrarna i vida spår.

Tillhör lärlingseliten

Per Nilsson fyller 25 år i december och han tillhör landets elit bland lärlingarna. Nu jagar han sin första V75-seger.

– Hollywood Maker är en jättetrevlig individ. Nu har han ett springspår på kort distans för första gången och känslan är att han kan öppna bra. De värsta motståndarna har bakspår, men jag vill nog ligga lite lågt när det gäller segerchansen.

Ifjol vann Per elva lopp och redan nu är han uppe i 23 vinster under 2015. Det gör att han ligger femma i lärlingarnas körsvensliga bakom Petter Karlsson, Adrian Kolgjini, Oskar J Andersson och Sandra Eriksson. Idel kända namn som har bra uppbackning av sin arbetsgivare eller förälder.

– Mitt mål inför den här säsongen var att matcha fjolårets siffror och hux flux hade jag vunnit fler lopp. Jag kom snabbt över 150 körda lopp och det innebär att jag inte får vara med i breddlopp nästa år. Men det gör inte så mycket för av årets vinster är det bara några få som har kommit i breddlopp, berättar Per.

Han jobbar hos Stig Sjögren och han drar sig inte för att åka runt i landet för att få styrningar.

– Jag har börjat köra åt Peter Cederin på slutet. Peter har sagt att jag får köra när inte Örjan Kihlström eller Erik Adielsson kan. Jag kör också mycket åt Bengt Oltorp.

Klockan 16.42 startar V75-2 och ett par minuter senare kan Per Nilssons första V75-seger vara ett faktum.

– Det skulle i så fall vara det största som hittills har hänt mig inom travet.

Att få en häst till start på V75 är många hästägares dröm. Anna Rönning startade Hollywood Maker på V75 i Årjäng i juli och nu är det dags på nytt.

I klass 1-försöket har Hollywood Maker fått ett springspår och han är tippad etta i till exempel Travronden och Vi Tippa.

– Jag känner mig lugn på förhand, jag brukar inte stressa upp mig innan loppen, berättar Per.

Anna Rönning, som bland annat har en V75-seger med Tofu på sin meritlista, är lugn så länge som hon kan påverka händelserna.

– Jag är en kontrollmänniska. Så länge som jag är med Hollywood Maker är jag lugn, men från att han är i defileringsvolten och till loppet blir jag nervös. Men Hollywood Maker är bra i varje start, han är väldigt ärlig och han gör mig aldrig besviken, berättar hon.

Anna köpte Hollywood Maker av Ann-Louise Berggren i Molkom som ettåring. Han debuterade ifjol som treåring och det är under årets säsong som han har blommat ut. Det har blivit sex segrar på tio starter och de tre raka andraplatserna på slutet har alla tagits med rejäl mersmak. I den senaste starten avslutade han i underkant av 1.11 de sista 700 metrarna i vida spår.

Tillhör lärlingseliten

Per Nilsson fyller 25 år i december och han tillhör landets elit bland lärlingarna. Nu jagar han sin första V75-seger.

– Hollywood Maker är en jättetrevlig individ. Nu har han ett springspår på kort distans för första gången och känslan är att han kan öppna bra. De värsta motståndarna har bakspår, men jag vill nog ligga lite lågt när det gäller segerchansen.

Ifjol vann Per elva lopp och redan nu är han uppe i 23 vinster under 2015. Det gör att han ligger femma i lärlingarnas körsvensliga bakom Petter Karlsson, Adrian Kolgjini, Oskar J Andersson och Sandra Eriksson. Idel kända namn som har bra uppbackning av sin arbetsgivare eller förälder.

– Mitt mål inför den här säsongen var att matcha fjolårets siffror och hux flux hade jag vunnit fler lopp. Jag kom snabbt över 150 körda lopp och det innebär att jag inte får vara med i breddlopp nästa år. Men det gör inte så mycket för av årets vinster är det bara några få som har kommit i breddlopp, berättar Per.

Han jobbar hos Stig Sjögren och han drar sig inte för att åka runt i landet för att få styrningar.

– Jag har börjat köra åt Peter Cederin på slutet. Peter har sagt att jag får köra när inte Örjan Kihlström eller Erik Adielsson kan. Jag kör också mycket åt Bengt Oltorp.

Klockan 16.42 startar V75-2 och ett par minuter senare kan Per Nilssons första V75-seger vara ett faktum.

– Det skulle i så fall vara det största som hittills har hänt mig inom travet.