2015-09-18 16:36

2015-09-18 16:36

Lätt för Mon Petit Cheval

TRAV: Årjäng

För att vara ett lunchtrav var det riktigt bra klass på Årjängs fredagstävlingar.
I V65-5 vann Mon Petit Cheval på tiden 12,1 över sprinterdistans.
– När han får rätt lopp är han jättebra, kommenterade Jonas Moberg.

Från ett femtespår bakom startbilen hade Jonas Moberg planer på att komma till ledningen, men hästarna innanför var kvickare och det gick undan rejält.

Standup and Fight svarade ut Eddie och det första halvvarvet öppnades på 09,0. Mon Petit Cheval satt placerad som tredje häst på innerspår och gick ut i rygg på Eddie halvvarvet kvar och avgjorde sedan lätt på upploppet.

– Mon Petit Cheval var lite halvseg under loppet. Men när jag fick upp honom i rygg i den sista kurvan kändes han bättre och när jag vred ut till attack tog han tag i sakerna själv, berättade Moberg.

Eddie var med i striden fram till upploppet men tröttnade rejält den sista biten och var sist i mål.

– Han är opererad i halsen en gång och det får bli en ny operation, berättade Tom Horpestad.

Full pott

Axevallatränaren Sofia Aronsson kom till Årjäng med två hästar och det blev full pott då båda vann.

Hon red själv J.C.Memory i montéloppet. Efter ett spårsnålt lopp i ryggar och en smart manöver av Aronsson när hon dök ner på innerspår i den sista kurvan avgjorde J.C.Memory säkert mot ledande Olympic Pine.

I den fjärde avdelningen satte Aronsson upp Niclas Benzon bakom Carame. Efter ett lopp i rygg på ledande Easy Hall kom luckan in på upploppet när utvändiga Mantoqueen tröttnade och Carame avgjorde utan problem.

– Jag tänkte köra i ledningen, men rygg på Björns häst var bra det också. När vi fick luckan ryckte jag det norska huvudlaget och då bara exploderade Carame. När man kör åt Sofia är hästarna alltid i perfekt skick, berömde Benzon.

Nytt träningsupplägg

Björn Goop har haft en fantastisk vecka och den här dagen vann han med Antonio Am. Efter ett lopp i femte par utvändigt attackerade han i femtespår runt den sista kurvan och vann knappt men säkert före Monfalcone.

– Han gick jättebra och är mogen för att starta på V75. Vi ändrade på vårt träningsupplägg för två månader sedan. Vi behöll grundprincipen men tränar hästarna helt annorlunda, berättade Goop.

När Klaus Kern vann V65-3 med Catherina Frökna var det hans första seger med ett kallblod. Hon galopperade i spets 700 kvar men kom tillbaka och avgjorde säkert. Storfavoriten Horgen Lina galopperade dubbelt men var ändå bara slagen med två längder som trea.

I den första V65-avdelningen bjöd Barthold K. på en ny styrkeuppvisning på värmländsk mark när han vann från dödens.

Från ett femtespår bakom startbilen hade Jonas Moberg planer på att komma till ledningen, men hästarna innanför var kvickare och det gick undan rejält.

Standup and Fight svarade ut Eddie och det första halvvarvet öppnades på 09,0. Mon Petit Cheval satt placerad som tredje häst på innerspår och gick ut i rygg på Eddie halvvarvet kvar och avgjorde sedan lätt på upploppet.

– Mon Petit Cheval var lite halvseg under loppet. Men när jag fick upp honom i rygg i den sista kurvan kändes han bättre och när jag vred ut till attack tog han tag i sakerna själv, berättade Moberg.

Eddie var med i striden fram till upploppet men tröttnade rejält den sista biten och var sist i mål.

– Han är opererad i halsen en gång och det får bli en ny operation, berättade Tom Horpestad.

Full pott

Axevallatränaren Sofia Aronsson kom till Årjäng med två hästar och det blev full pott då båda vann.

Hon red själv J.C.Memory i montéloppet. Efter ett spårsnålt lopp i ryggar och en smart manöver av Aronsson när hon dök ner på innerspår i den sista kurvan avgjorde J.C.Memory säkert mot ledande Olympic Pine.

I den fjärde avdelningen satte Aronsson upp Niclas Benzon bakom Carame. Efter ett lopp i rygg på ledande Easy Hall kom luckan in på upploppet när utvändiga Mantoqueen tröttnade och Carame avgjorde utan problem.

– Jag tänkte köra i ledningen, men rygg på Björns häst var bra det också. När vi fick luckan ryckte jag det norska huvudlaget och då bara exploderade Carame. När man kör åt Sofia är hästarna alltid i perfekt skick, berömde Benzon.

Nytt träningsupplägg

Björn Goop har haft en fantastisk vecka och den här dagen vann han med Antonio Am. Efter ett lopp i femte par utvändigt attackerade han i femtespår runt den sista kurvan och vann knappt men säkert före Monfalcone.

– Han gick jättebra och är mogen för att starta på V75. Vi ändrade på vårt träningsupplägg för två månader sedan. Vi behöll grundprincipen men tränar hästarna helt annorlunda, berättade Goop.

När Klaus Kern vann V65-3 med Catherina Frökna var det hans första seger med ett kallblod. Hon galopperade i spets 700 kvar men kom tillbaka och avgjorde säkert. Storfavoriten Horgen Lina galopperade dubbelt men var ändå bara slagen med två längder som trea.

I den första V65-avdelningen bjöd Barthold K. på en ny styrkeuppvisning på värmländsk mark när han vann från dödens.