2015-08-30 14:58

2015-08-30 14:58

Hultmans oddsbomb

TRAV: Årjäng

Experimentet med förmiddagstrav en söndag lockade 419 personer till Årjängstravet.

De fick se Kjell Hultman vinna V5-2 med Copa del Mundo till oddset 176,44!

– Jag har skänkt hästen till Färjestads travskola, så nu får de en vinnare att jobba med, berättade en mycket glad Hultman.

Enligt insatsfördelningen var Copa del Mundo streckad på 0,62 procent och Kjell Hultmans glädje efter loppet gick inte att ta miste på.

Högerarmen for upp i luften vid målgång och det blev ett antal segergester till innan han var framme vid segerintervjun.

– Det här var min andra kuskseger. En gång är ingen gång, men två gånger är en vana och nu är jag på jakt efter min tredje seger. Jag tror att den kommer med Maraboo Man, men det kommer att ta några veckor.

När hästar vinner till så här höga odds brukar det vara efter perfekta resor, men i just det här fallet var det Copa del Mundo som gjorde det mesta i loppet.

Han körde mot ledande Love You Silvio på den första långsidan innan han kom ner i rygg. In på upploppet kom luckan och Copa del Mundo avgjorde säkert.

– Han fick inte ut framsteget innan, men med hjälp av Thune Larsson har jag fått ordning på det. Hästen är otroligt snäll och nu har jag skänkt honom till Färjestads travskola, alla måste hjälpa till inom travet. Jag är en travnörd ut i fingerspetsarna. Jag äter nudlar och lägger pengarna på travet, berättade Hultman.

Utdelning på formen

American Accent har visat toppform på slutet och nu fick han vinna lopp. Han blev egentligen tempotorsk i fjärde par utvändigt när det första varvet öppnades på 18,2, men hann fram till seger efter i underkant 1.11 de sista 700 metrarna i spåren.

– Han går alltid ordentligt till slut, jag tror inte att jag har kört så fort i vida spår med någon häst tidigare, berömde Anna Isabelle Karlsson.

I V5-4 tog Petra Edqvist sin första kuskseger för året. Hennes häst Sot galopperade efter ett varv, men ställde sig snabbt och var överlägsen efter att Edqvist övertagit ledningen dryga halvvarvet från mål.

I V5-1 var det stenhårt i mål, vann gjorde Röstekongen före Fina Bergakungen efter att Stian Eilefsen valt att gå ut i dödens efter ett varv.

Välförtjänt seger

V5-omgången avslutades med att Jan Cahoot fick ta en välförtjänt seger.

Tillsammans med Andreas Andersson rundade han konkurrenterna från femte par utvändigt under slutvarvet.

– Jag hade hoppats på en rygg när jag attackerade. Men det blev nästan bättre när vi inte fick det eftersom vi kunde komma ner i andraspår snabbt, kommenterade Andersson.

Enligt insatsfördelningen var Copa del Mundo streckad på 0,62 procent och Kjell Hultmans glädje efter loppet gick inte att ta miste på.

Högerarmen for upp i luften vid målgång och det blev ett antal segergester till innan han var framme vid segerintervjun.

– Det här var min andra kuskseger. En gång är ingen gång, men två gånger är en vana och nu är jag på jakt efter min tredje seger. Jag tror att den kommer med Maraboo Man, men det kommer att ta några veckor.

När hästar vinner till så här höga odds brukar det vara efter perfekta resor, men i just det här fallet var det Copa del Mundo som gjorde det mesta i loppet.

Han körde mot ledande Love You Silvio på den första långsidan innan han kom ner i rygg. In på upploppet kom luckan och Copa del Mundo avgjorde säkert.

– Han fick inte ut framsteget innan, men med hjälp av Thune Larsson har jag fått ordning på det. Hästen är otroligt snäll och nu har jag skänkt honom till Färjestads travskola, alla måste hjälpa till inom travet. Jag är en travnörd ut i fingerspetsarna. Jag äter nudlar och lägger pengarna på travet, berättade Hultman.

Utdelning på formen

American Accent har visat toppform på slutet och nu fick han vinna lopp. Han blev egentligen tempotorsk i fjärde par utvändigt när det första varvet öppnades på 18,2, men hann fram till seger efter i underkant 1.11 de sista 700 metrarna i spåren.

– Han går alltid ordentligt till slut, jag tror inte att jag har kört så fort i vida spår med någon häst tidigare, berömde Anna Isabelle Karlsson.

I V5-4 tog Petra Edqvist sin första kuskseger för året. Hennes häst Sot galopperade efter ett varv, men ställde sig snabbt och var överlägsen efter att Edqvist övertagit ledningen dryga halvvarvet från mål.

I V5-1 var det stenhårt i mål, vann gjorde Röstekongen före Fina Bergakungen efter att Stian Eilefsen valt att gå ut i dödens efter ett varv.

Välförtjänt seger

V5-omgången avslutades med att Jan Cahoot fick ta en välförtjänt seger.

Tillsammans med Andreas Andersson rundade han konkurrenterna från femte par utvändigt under slutvarvet.

– Jag hade hoppats på en rygg när jag attackerade. Men det blev nästan bättre när vi inte fick det eftersom vi kunde komma ner i andraspår snabbt, kommenterade Andersson.