2015-08-29 06:00

2015-08-29 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Bergsåker

Upploppets längd: 200 meter.

Väder: sol och 19 grader.

Kommentar om omgången

I dag kör Bergsåker sin största travdag för året. Huvudnumret är Sundsvall open trot med en miljon kronor till vinnaren. Det körs även SM för kallblod och Lars Lindbergs minne för lärlingar. På förhand ser dagens V75-omgång favoritbetonad ut och det är stor risk att det inte blir utdelning på fem rätt.

Favoriterna

Månprinsen A.M. (V75-3) är landets tveklöst bästa kallblod och att han är storfavorit i SM är fullt naturligt. Näst senast besegrade han Lannem Silje i en duell de två hästarna emellan och senast lekte han hem segern i Skellefteå utan att vara nära att bottnas. En frisk Månprinsen A.M. vinner SM och han är ett givet singelstreck i omgången.

Ready for More (V75-6) har haft många uppvisningar på V75 under året. Senast var han ute i Jubileumspokalen och efter att Ulf Ohlsson valt att sitta kvar i fjärde par utvändigt när attackerna kom bakifrån hade Ready for More mycket sparat i mål som oplacerad. Nu är han tillbaka i enklare omgivning och Ready for More känns som ett sunt singelstreck även han.

Order to Fly (V75-2) kommer med två raka segrar till den här starten och har hittat toppformen på nytt. Han är klar förstahäst i loppet, men då han har ett bakspår och det finns spikar som Månprinsen A.M. och Ready for More i omgången kan man kosta på sig att gardera Per Lennartssons häst.

V75-dragen

Ave Maria (V75-1) kommer från Henrik Svenssons formstall. Hon har ett bra läge på kort distans och Svensson låter sugen på att köra i ledningen.

Nikita Broline (V75-4) värmde strålande senast men galopperade i starten. Klarar hon femtespåret är hon ett hett segerbud.

Värmlandshästar

Höstbo Fredrik (V75-3) vann SM för tre år sedan. Att upprepa den segern blir svårt, men han kan tjäna fina pengar.

Neverendingdream (V75-5) har bra kapacitet för klass 2 och bör streckas från ett fint läge.

Strukna hästar

V75-2: 4 Vision Fromentro

V75-3: 7 Flex.

Kommentar om omgången

I dag kör Bergsåker sin största travdag för året. Huvudnumret är Sundsvall open trot med en miljon kronor till vinnaren. Det körs även SM för kallblod och Lars Lindbergs minne för lärlingar. På förhand ser dagens V75-omgång favoritbetonad ut och det är stor risk att det inte blir utdelning på fem rätt.

Favoriterna

Månprinsen A.M. (V75-3) är landets tveklöst bästa kallblod och att han är storfavorit i SM är fullt naturligt. Näst senast besegrade han Lannem Silje i en duell de två hästarna emellan och senast lekte han hem segern i Skellefteå utan att vara nära att bottnas. En frisk Månprinsen A.M. vinner SM och han är ett givet singelstreck i omgången.

Ready for More (V75-6) har haft många uppvisningar på V75 under året. Senast var han ute i Jubileumspokalen och efter att Ulf Ohlsson valt att sitta kvar i fjärde par utvändigt när attackerna kom bakifrån hade Ready for More mycket sparat i mål som oplacerad. Nu är han tillbaka i enklare omgivning och Ready for More känns som ett sunt singelstreck även han.

Order to Fly (V75-2) kommer med två raka segrar till den här starten och har hittat toppformen på nytt. Han är klar förstahäst i loppet, men då han har ett bakspår och det finns spikar som Månprinsen A.M. och Ready for More i omgången kan man kosta på sig att gardera Per Lennartssons häst.

V75-dragen

Ave Maria (V75-1) kommer från Henrik Svenssons formstall. Hon har ett bra läge på kort distans och Svensson låter sugen på att köra i ledningen.

Nikita Broline (V75-4) värmde strålande senast men galopperade i starten. Klarar hon femtespåret är hon ett hett segerbud.

Värmlandshästar

Höstbo Fredrik (V75-3) vann SM för tre år sedan. Att upprepa den segern blir svårt, men han kan tjäna fina pengar.

Neverendingdream (V75-5) har bra kapacitet för klass 2 och bör streckas från ett fint läge.

Strukna hästar

V75-2: 4 Vision Fromentro

V75-3: 7 Flex.