2015-07-24 06:00

2015-07-24 23:09

Breddag avslutar säsongen på Skytte

ARVIKA, SÖNDAG: Första start 14.55

På söndag kör Arvikatravet sin sista tävlingsdag för säsongen och det är en så kallad breddag. V5-spelet ser öppet ut på förhand och vår spik i omgången kommer från Ove R Anderssons stall.

Nordanic har under hela sin tävlingskarriär omgetts av ett gott rykte, men resultaten har i stort sett uteblivit. Det har endast blivit en seger på 19 starter och stoet efter Nordina Noss kan så mycket mer än vad hon hittills visat.

Det korta upploppet i Arvika måste vara en oerhörd fördel och kan Kristian Lindberg komma till ledningen från sitt sjundespår bakom bilen ska hon kunna hålla undan i ett lopp som inte uppvisar några motståndare av den högre klassen.

Svårt läge för bästa hästen

V5-omgångens mest öppna lopp ser Elsa F.M. som favorit. Hon startar från innersår på tillägg och det är 14 hästar med i loppet. Det är många hästar att runda och det kan bli en lång väg till seger för Erik Berglöfs fyraåriga sto. Hon är tveklöst bästa hästen, men de som har råd garderar friskt på kupongen.

V5-2 är ett kallblodslopp som även det ser rätt öppet ut på förhand. Favorit blir troligtvis Röstekongen från sitt innerspår. Han har dock galopperat från start bakom bilen på slutet och det är inte heller helt enkelt att hålla lednigen från innerspår i Arvika. Utifrån kommer flera hästar som är intresserade av ledningen.

Går Haga´s Cheval felfritt?

V5:an inleds med ett lopp över 1700 meter med bil och kan Peter Ådefors hitta ledningen med Magnus Jakobssons Virginia Bell kan han mycket väl sitta upp bakom vinnaren. Eller blir en felfri Haga´s Cheval för tuff?

Omgången avslutas med ett lopp där endast fyra av tolv hästar har segerdefilerat. De mest betrodda är även de mest galopplystna. Hur många hästar har du råd med på V5:an?

Spiken

Nordanic (avd 3) forceras till ledningen och Arvikas korta upplopp bör passa perfekt.

Fidus

Zeb Hegero (avd 2) står utan seger i år och förra året. Loppet är dock öppet och senast han var ute över kort distans gjorde han det bra trots ett tufft lopp.

V5 1

5 Virginia Bell

3 Haga's Cheval

1 Gongfu

4 Jerns Supreme

2 Alicia Rose

6 Vild

7 Suncane Harvester

10 Ruby Frontline

9 Nygårds Diamant

11 After Burner

8 Annika Rick

12 Scarlora

V5-2

1 Röstekongen

4 Köla Olympia

5 Zeb Hegero

9 Lien Jim

10 Bro Pilen

8 Enger Vinnto

7 Lysjö Mocca

2 Moe Braga

3 Hanses Sophia

11 Lysjö Glimmer

6 Lasshans Olle

V5-3

7 Nordanic

5 Private Flamingo

9 Alwood by Fax

1 Giant Nero

2 Jarl

12 Glory Arriba

3 Axelina Trissel

8 King Va Bene

11 Nici

10 Utini Boy

4 Petits Pois

6 Birger Brosa

V5-4

6 Elsa F.M.

7 My Space

9 Super Bob

12 My Star Bråten

1 Tantor Krax

10 Åhej Hornline

11 Degustation

14 Sugar Flaxy

4 Cash Fast

5 Adalie Eden

2 Älvan

3 Fantastic Delight

8 K.L.M.Budweiser

13 Normandy

V5-5

3 Dreamokay

7 Coalminersdaughter

10 Charlie Harmoni

2 Nouvelle Ronja

9 Flashing Victory

1 Rapanoe Bell

12 Envie de Paris

4 Spirit Yankee

5 Talktothehandshake

6 Bolibompa Bank

8 Jas S.S.

11 Destine to be One

Stora V5-systemet (ovan strecket) 3x5x1x8x6= 720 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil) 2x3x1x4x4= 96 rader.

V5-1

5 Virginia Bell debuterade för Magnus Jakobsson senast och efter en kortare startgalopp fick hon en invändig löpning. Det såg inte ut att finnas allt för mycket krafter kvar över mål, men hon bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Från ledningen kan hon blir svår att passera.

3 Haga's Cheval galopperar ofta, men har kapacitet att vinna ett sådant här lopp. Vid segern näst senast gick han först utvändigt större delen av loppet, men vann ändå enkelt.

V5-2

1 Röstekongen har kanske inte någon smickrande formrad, men han besitter en del kunnande. Gick bra efter galopp i Arvika tidigare i somras och vann ett lopp från ledningen förra året på aktuell bana. Samma scenario nu?

4 Köla Olympia spurtade bra som tvåa i Årjäng för fyra starter sedan. Hon har efter det varit ute i tuffa gäng och då det den här gången ser lite enklare ut bör det snabba stoet vara med långt framme.

V5-3

7 Nordanic har endast en seger på 19 starter och moralen har väl varit si så där om man ska vara ärlig. Det korta upploppet i Arvika bör komma väl till pass och kan Kristian Lindberg forcera till ledningen ska det vara en bra segerchans.

5 Private Flamingo gör ofta jämna bra insatser. Från ett bra utgångsläge är han ett tidigt motbud till vår spik. Han avslutade 11,5 sista 600 efter ett struligt lopp.

V5-4

6 Elsa F.M. står för klassen i loppet, men har ett lite lurigt utgångsläge med innerspår på tillägg. Hon avslutade bra som fyra i Norge senast och gången innan det var ett tufft lopp på Solvalla. Hon går ner i klass nu och bör ha god vinstchans om det löser sig.

V5-5

3 Dreamokay får tipset i ett öppet lopp. Det har varit mycket galopper för sexåringen, men håller han sig på benen är han troligen huvudet högre än övriga. Han galopperade från start senast och orkade inte till slut efter att ha körts till ledningen mitt i loppet.

7 Coalminersdaughter har lika mycket galopp i sig som hon har fart. Skulle hon gå felfritt är hon först att utmana.

Övriga lopp

Lopp 1: 2, Benny Hill, 4 Önas Hamra, 3 Esmeralda Girl outs: 1 Beaks Tamara

Lopp 2: 2 Bella R.B., 4 Majgryning, 7 Oda V.A. outs: 10 Langaard Tyr

Lopp 8: 8 Topical, 2 Torella, 11 Play Surprise outs: 1 Norma Jean

Lopp 9: 9 Vencedor Bar, 7 Annie Cash, 2 High Angel outs: 6 Miranda Krax

Lopp 10: 4 Maudson, 8 Aifur, 6 Donellie V.M. outs: 10 Bullängs Månalisa

Nordanic har under hela sin tävlingskarriär omgetts av ett gott rykte, men resultaten har i stort sett uteblivit. Det har endast blivit en seger på 19 starter och stoet efter Nordina Noss kan så mycket mer än vad hon hittills visat.

Det korta upploppet i Arvika måste vara en oerhörd fördel och kan Kristian Lindberg komma till ledningen från sitt sjundespår bakom bilen ska hon kunna hålla undan i ett lopp som inte uppvisar några motståndare av den högre klassen.

Svårt läge för bästa hästen

V5-omgångens mest öppna lopp ser Elsa F.M. som favorit. Hon startar från innersår på tillägg och det är 14 hästar med i loppet. Det är många hästar att runda och det kan bli en lång väg till seger för Erik Berglöfs fyraåriga sto. Hon är tveklöst bästa hästen, men de som har råd garderar friskt på kupongen.

V5-2 är ett kallblodslopp som även det ser rätt öppet ut på förhand. Favorit blir troligtvis Röstekongen från sitt innerspår. Han har dock galopperat från start bakom bilen på slutet och det är inte heller helt enkelt att hålla lednigen från innerspår i Arvika. Utifrån kommer flera hästar som är intresserade av ledningen.

Går Haga´s Cheval felfritt?

V5:an inleds med ett lopp över 1700 meter med bil och kan Peter Ådefors hitta ledningen med Magnus Jakobssons Virginia Bell kan han mycket väl sitta upp bakom vinnaren. Eller blir en felfri Haga´s Cheval för tuff?

Omgången avslutas med ett lopp där endast fyra av tolv hästar har segerdefilerat. De mest betrodda är även de mest galopplystna. Hur många hästar har du råd med på V5:an?

Spiken

Nordanic (avd 3) forceras till ledningen och Arvikas korta upplopp bör passa perfekt.

Fidus

Zeb Hegero (avd 2) står utan seger i år och förra året. Loppet är dock öppet och senast han var ute över kort distans gjorde han det bra trots ett tufft lopp.

V5 1

5 Virginia Bell

3 Haga's Cheval

1 Gongfu

4 Jerns Supreme

2 Alicia Rose

6 Vild

7 Suncane Harvester

10 Ruby Frontline

9 Nygårds Diamant

11 After Burner

8 Annika Rick

12 Scarlora

V5-2

1 Röstekongen

4 Köla Olympia

5 Zeb Hegero

9 Lien Jim

10 Bro Pilen

8 Enger Vinnto

7 Lysjö Mocca

2 Moe Braga

3 Hanses Sophia

11 Lysjö Glimmer

6 Lasshans Olle

V5-3

7 Nordanic

5 Private Flamingo

9 Alwood by Fax

1 Giant Nero

2 Jarl

12 Glory Arriba

3 Axelina Trissel

8 King Va Bene

11 Nici

10 Utini Boy

4 Petits Pois

6 Birger Brosa

V5-4

6 Elsa F.M.

7 My Space

9 Super Bob

12 My Star Bråten

1 Tantor Krax

10 Åhej Hornline

11 Degustation

14 Sugar Flaxy

4 Cash Fast

5 Adalie Eden

2 Älvan

3 Fantastic Delight

8 K.L.M.Budweiser

13 Normandy

V5-5

3 Dreamokay

7 Coalminersdaughter

10 Charlie Harmoni

2 Nouvelle Ronja

9 Flashing Victory

1 Rapanoe Bell

12 Envie de Paris

4 Spirit Yankee

5 Talktothehandshake

6 Bolibompa Bank

8 Jas S.S.

11 Destine to be One

Stora V5-systemet (ovan strecket) 3x5x1x8x6= 720 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil) 2x3x1x4x4= 96 rader.

V5-1

5 Virginia Bell debuterade för Magnus Jakobsson senast och efter en kortare startgalopp fick hon en invändig löpning. Det såg inte ut att finnas allt för mycket krafter kvar över mål, men hon bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Från ledningen kan hon blir svår att passera.

3 Haga's Cheval galopperar ofta, men har kapacitet att vinna ett sådant här lopp. Vid segern näst senast gick han först utvändigt större delen av loppet, men vann ändå enkelt.

V5-2

1 Röstekongen har kanske inte någon smickrande formrad, men han besitter en del kunnande. Gick bra efter galopp i Arvika tidigare i somras och vann ett lopp från ledningen förra året på aktuell bana. Samma scenario nu?

4 Köla Olympia spurtade bra som tvåa i Årjäng för fyra starter sedan. Hon har efter det varit ute i tuffa gäng och då det den här gången ser lite enklare ut bör det snabba stoet vara med långt framme.

V5-3

7 Nordanic har endast en seger på 19 starter och moralen har väl varit si så där om man ska vara ärlig. Det korta upploppet i Arvika bör komma väl till pass och kan Kristian Lindberg forcera till ledningen ska det vara en bra segerchans.

5 Private Flamingo gör ofta jämna bra insatser. Från ett bra utgångsläge är han ett tidigt motbud till vår spik. Han avslutade 11,5 sista 600 efter ett struligt lopp.

V5-4

6 Elsa F.M. står för klassen i loppet, men har ett lite lurigt utgångsläge med innerspår på tillägg. Hon avslutade bra som fyra i Norge senast och gången innan det var ett tufft lopp på Solvalla. Hon går ner i klass nu och bör ha god vinstchans om det löser sig.

V5-5

3 Dreamokay får tipset i ett öppet lopp. Det har varit mycket galopper för sexåringen, men håller han sig på benen är han troligen huvudet högre än övriga. Han galopperade från start senast och orkade inte till slut efter att ha körts till ledningen mitt i loppet.

7 Coalminersdaughter har lika mycket galopp i sig som hon har fart. Skulle hon gå felfritt är hon först att utmana.

Övriga lopp

Lopp 1: 2, Benny Hill, 4 Önas Hamra, 3 Esmeralda Girl outs: 1 Beaks Tamara

Lopp 2: 2 Bella R.B., 4 Majgryning, 7 Oda V.A. outs: 10 Langaard Tyr

Lopp 8: 8 Topical, 2 Torella, 11 Play Surprise outs: 1 Norma Jean

Lopp 9: 9 Vencedor Bar, 7 Annie Cash, 2 High Angel outs: 6 Miranda Krax

Lopp 10: 4 Maudson, 8 Aifur, 6 Donellie V.M. outs: 10 Bullängs Månalisa