2015-07-13 06:00

2015-07-13 06:00

Bra uppgift för Listas Maraboue

ARVIKA MÅNDAG. FÖRSTA START 18.48.

Det travas tätt i Värmland för dagen och på måndag kväll är det dags för Arvikatravets tredje tävlingsdag av fyra under året.

Det är en V5-omgång och då ett lopp fick ställas in körs det åtta lopp under kvällen.

Det är en ganska öppen V5-omgång på förhand i Arvika, men vi tycker oss ha hittat en bra spik i Listas Maraboue i den tredje avdelningen. Han flyttades från Bo Falsig till Magnus Jakobsson i april och i sin nya regi har han inte varit sämre än tvåa på tre starter.

Han var senast med i ett lunchlopp i Årjäng och satt fast med lite sparat i rygg på Ritzo efter att Magnus Jakobsson släppt ledningen efter ett drygt halvvarv. Ritzo är en häst som är av V75-klass och någon motståndare av den kalibern finns inte med den här gången.

Spetsvinst i V5-5?

Efter två tävlingsdagar delar Magnus Jakobsson ledningen i championligan med Björn Goop på fyra segrar men när Goop inte är på plats den här gången har Jakobsson chansen att rycka lite i championatet.

Han har normalt en bra vinstchans med Mactheman i V5-avslutningen också, men då han inte har startat på ett år lägger vi ner honom en bit i ranken. Tipset ger vi till Explosive Zon, som är mycket snabb från start och spetshästen i Arvika över kort distans brukar vara svår att passera.

Efter 20 starter i karriären är Örebrohästen Oh Conny Lie Star fortfarande utan seger, men på måndag kväll kan väntan vara över. Oh Conny Lie Star visade fin form som tvåa från dödens i Årjäng i den senaste starten och fick ett perfekt andraspår.

Hausse du Gull tog en välförtjänt seger i den senaste starten. Nu har hon ett innerspår som inte är helt perfekt för hennes del, men bara hon inte fastnar invändigt ska det vara bra chans till den andra raka segern.

Att vara tre år och möta äldre konkurrenter är inte helt enkelt, men trots det tror vi att Erik Berglöfs Turbulence kan ta hem V5-4.

Spiken

Listas Maraboue (avd 3)

Han har varit mycket bra i sin nya regi. Klarar han bara femtespåret i volten bör han bli svårstoppad.

Fidusen

Play Surprise (avd 1)

Hon blixtrade till i några starter ifjol. Är värd att passa i årsdebuten, speciellt om hon tävlar barfota.

V5-1

2 Oh Conny Lie Star

5 Quentin Frontline

1 Wollafur

10 Joyful Lad

4 Play Surprise

3 Imperial Valle

11 Adrian Dotcom

6 Zippo

9 Drew Thunder

8 Du P.O.Zon

7 Chevalier du Nord

V5-2

1 Hausse du Gull

4 Miniera d'Oro

8 Island Two

12 Brizma Star

9 Bellflower

10 Soda

5 Västerbo Maple

7 Sembs Nephi

6 Chou Chou Boshoeve

11 Joulin Song

2 Nima's Marion

3 Lady Beyonce

V5-3

5 Listas Maraboue

2 Glen Close

4 Queen Lavec

10 Wallstreet Temple

6 Tantor Krax

1 Adalie Eden

3 White Wine

7 Lucky Golden Heart

8 Copa del Mundo

9 Normandy

11 Arras Queen

V5-4

5 Turbulence

3 Los Frutales

12 Undying Lands

1 Agneta

6 Envie de Paris

2 Naughty Mayo

7 Gongfu

8 Mias Komet

11 Joeson

10 Vild

4 Sir Scharstein

9 Ruby Frontline

V5-5

1 Explosive Zon

3 Plead Guilty

6 G.Man Tooma

5 Mactheman

8 Daytona

7 King Highlight

2 Wirano Chip

10 Bling Dynasty

12 Gorgar Line

4 Julia Kulling

11 Alfons Cornelis

9 Neverending Garbo

Stora systemet (ovan strecket): 6x7x1x5x4 = 840 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 5x4x1x3x1 = 60 rader.

Övriga lopp

Lopp 1: 5 Bicc's Dignity, 7 T.M.Continental, 4 Sembs Napa Outs: 2 Piggelina Trissel.

Lopp 2: 6 Älvan, 5 Saint Mathilda, 7 Be Hot Outs: 1 Senorita Edel.

Lopp 3: 12 Valnes Filippa, 5 Agaton Knox, 7 Barkevious Mingo Outs: 1 Keeponshake.

V5-1

2 Oh Conny Lie Star hamnade utvändigt om ledande och vinnande Manitou i den senaste starten och höll bra som tvåa. Efter 20 starter är Lars Erixons häst fortfarande segerlös, men från ett fint läge kan det vara dags för den första segern.

5 Quentin Frontline galopperade bort sig senast och har fått vila. Normalt är han med i segerstriden här.

V5-2

1 Hausse du Gull tog en välförtjänt seger senast när hon fick luckan från tredje par invändigt i den sista kurvan och speedade ner Conrads Wilhelm. Hausse du Gull kan knappast hålla ledningen från innerspåret, men bara hon inte blir fast ska det vara bra segerchans.

4 Miniera d'Oro var inget extra från vinnarhålet som stortfavorit senast. Hon är startsnabb och streckas på V5.

V5-3

5 Listas Maraboue har raden 1–2–2 på tre starter hos Magnus Jakobsson. I den senaste starten släppte han spets till kapable Ritzo efter ett par hundra meter och blev fast med sparat i mål. Klarar Listas Marabou spåret är det toppchans och vi spikar.

2 Glen Close fick öppna snabbt för att komma till ledningen senast och höll bra som trea, inte minst med tanke på att det var den första starten sedan februari. Han bör ha gått framåt med loppet i kroppen.

V5-4

5 Turbulence var trea från spets bakom Forest Fayline och Cap Cleo på en fin tid i den senaste starten. Hon möter äldre och mer rutinerade konkurrenter på nytt, men kommer hon till ledningen på den korta distansen kan det hålla hela vägen.

3 Los Frutales har äntligen fått ett bra läge efter bakspår tre gånger i rad. Formen är fin på den här kanten.

V5-5

1 Explosive Zon blixtrade till ledningen senast och efter det släppte Carl Johan Jepson till Antonio Am. Nu när det handlar om kort distans tror vi att Jepson kommer att köra i spets och då är Explosive Zon hästen att slå i V5-finalen.

3 Plead Guilty fick tryck i spets på Solvalla i måndags och orkade inte till slut. Det är enklare emot nu.

Det är en ganska öppen V5-omgång på förhand i Arvika, men vi tycker oss ha hittat en bra spik i Listas Maraboue i den tredje avdelningen. Han flyttades från Bo Falsig till Magnus Jakobsson i april och i sin nya regi har han inte varit sämre än tvåa på tre starter.

Han var senast med i ett lunchlopp i Årjäng och satt fast med lite sparat i rygg på Ritzo efter att Magnus Jakobsson släppt ledningen efter ett drygt halvvarv. Ritzo är en häst som är av V75-klass och någon motståndare av den kalibern finns inte med den här gången.

Spetsvinst i V5-5?

Efter två tävlingsdagar delar Magnus Jakobsson ledningen i championligan med Björn Goop på fyra segrar men när Goop inte är på plats den här gången har Jakobsson chansen att rycka lite i championatet.

Han har normalt en bra vinstchans med Mactheman i V5-avslutningen också, men då han inte har startat på ett år lägger vi ner honom en bit i ranken. Tipset ger vi till Explosive Zon, som är mycket snabb från start och spetshästen i Arvika över kort distans brukar vara svår att passera.

Efter 20 starter i karriären är Örebrohästen Oh Conny Lie Star fortfarande utan seger, men på måndag kväll kan väntan vara över. Oh Conny Lie Star visade fin form som tvåa från dödens i Årjäng i den senaste starten och fick ett perfekt andraspår.

Hausse du Gull tog en välförtjänt seger i den senaste starten. Nu har hon ett innerspår som inte är helt perfekt för hennes del, men bara hon inte fastnar invändigt ska det vara bra chans till den andra raka segern.

Att vara tre år och möta äldre konkurrenter är inte helt enkelt, men trots det tror vi att Erik Berglöfs Turbulence kan ta hem V5-4.

Spiken

Listas Maraboue (avd 3)

Han har varit mycket bra i sin nya regi. Klarar han bara femtespåret i volten bör han bli svårstoppad.

Fidusen

Play Surprise (avd 1)

Hon blixtrade till i några starter ifjol. Är värd att passa i årsdebuten, speciellt om hon tävlar barfota.

V5-1

2 Oh Conny Lie Star

5 Quentin Frontline

1 Wollafur

10 Joyful Lad

4 Play Surprise

3 Imperial Valle

11 Adrian Dotcom

6 Zippo

9 Drew Thunder

8 Du P.O.Zon

7 Chevalier du Nord

V5-2

1 Hausse du Gull

4 Miniera d'Oro

8 Island Two

12 Brizma Star

9 Bellflower

10 Soda

5 Västerbo Maple

7 Sembs Nephi

6 Chou Chou Boshoeve

11 Joulin Song

2 Nima's Marion

3 Lady Beyonce

V5-3

5 Listas Maraboue

2 Glen Close

4 Queen Lavec

10 Wallstreet Temple

6 Tantor Krax

1 Adalie Eden

3 White Wine

7 Lucky Golden Heart

8 Copa del Mundo

9 Normandy

11 Arras Queen

V5-4

5 Turbulence

3 Los Frutales

12 Undying Lands

1 Agneta

6 Envie de Paris

2 Naughty Mayo

7 Gongfu

8 Mias Komet

11 Joeson

10 Vild

4 Sir Scharstein

9 Ruby Frontline

V5-5

1 Explosive Zon

3 Plead Guilty

6 G.Man Tooma

5 Mactheman

8 Daytona

7 King Highlight

2 Wirano Chip

10 Bling Dynasty

12 Gorgar Line

4 Julia Kulling

11 Alfons Cornelis

9 Neverending Garbo

Stora systemet (ovan strecket): 6x7x1x5x4 = 840 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 5x4x1x3x1 = 60 rader.

Övriga lopp

Lopp 1: 5 Bicc's Dignity, 7 T.M.Continental, 4 Sembs Napa Outs: 2 Piggelina Trissel.

Lopp 2: 6 Älvan, 5 Saint Mathilda, 7 Be Hot Outs: 1 Senorita Edel.

Lopp 3: 12 Valnes Filippa, 5 Agaton Knox, 7 Barkevious Mingo Outs: 1 Keeponshake.

V5-1

2 Oh Conny Lie Star hamnade utvändigt om ledande och vinnande Manitou i den senaste starten och höll bra som tvåa. Efter 20 starter är Lars Erixons häst fortfarande segerlös, men från ett fint läge kan det vara dags för den första segern.

5 Quentin Frontline galopperade bort sig senast och har fått vila. Normalt är han med i segerstriden här.

V5-2

1 Hausse du Gull tog en välförtjänt seger senast när hon fick luckan från tredje par invändigt i den sista kurvan och speedade ner Conrads Wilhelm. Hausse du Gull kan knappast hålla ledningen från innerspåret, men bara hon inte blir fast ska det vara bra segerchans.

4 Miniera d'Oro var inget extra från vinnarhålet som stortfavorit senast. Hon är startsnabb och streckas på V5.

V5-3

5 Listas Maraboue har raden 1–2–2 på tre starter hos Magnus Jakobsson. I den senaste starten släppte han spets till kapable Ritzo efter ett par hundra meter och blev fast med sparat i mål. Klarar Listas Marabou spåret är det toppchans och vi spikar.

2 Glen Close fick öppna snabbt för att komma till ledningen senast och höll bra som trea, inte minst med tanke på att det var den första starten sedan februari. Han bör ha gått framåt med loppet i kroppen.

V5-4

5 Turbulence var trea från spets bakom Forest Fayline och Cap Cleo på en fin tid i den senaste starten. Hon möter äldre och mer rutinerade konkurrenter på nytt, men kommer hon till ledningen på den korta distansen kan det hålla hela vägen.

3 Los Frutales har äntligen fått ett bra läge efter bakspår tre gånger i rad. Formen är fin på den här kanten.

V5-5

1 Explosive Zon blixtrade till ledningen senast och efter det släppte Carl Johan Jepson till Antonio Am. Nu när det handlar om kort distans tror vi att Jepson kommer att köra i spets och då är Explosive Zon hästen att slå i V5-finalen.

3 Plead Guilty fick tryck i spets på Solvalla i måndags och orkade inte till slut. Det är enklare emot nu.