2015-06-28 06:37

2015-06-28 06:39

Svenska rekord i E3-finalerna

TRAV

Färjestads bana i lördags bjöd på ett perfekt underlag och i kombination med ett lika perfekt väder blev hela tävlingsdagen en fartfest.

Båda E3-finalerna vanns på nya svenska rekord inför 5 786 personer.

Förutom att Timbal och Poet Broline vann på nya rekordtider var en annan gemensam nämnare att de travade i spets.

Timbal svarade ut loppets favorit Tunika i en öppning som kostade 09,3 det första halvvarvet. Efter ett lågt tempo mitt i loppet blev det full fart igen till slut och Timbal vann lätt före Tunika, som förtjänar ett kraftigt överbetyg.

Vinnartiden 12,5 var fyra tiondelar snabbare än D'Ones tidigare svenska rekord.

– Jag trodde på toppchans när vi kom till ledningen. Det gjorde ju inget att jag fick köra lite sakta, men om jag velat köra fortare hade hon varit med på noterna på det också eftersom hon är väldigt stark. Jag ville gärna ha ledningen i dag och har sparat att trycka av henne till ett lopp då vi verkligen hade läget som nu, sa Robert Bergh.

Lyckat regibyte

Poet Broline flyttades från Carlos Söderström till Peter Untersteiner i april. I den nya regin har det blivit tre segrar på lika många starter och nu kom den verkliga fullträffen.

Poet Broline tog spets och uppvaktades rejält av Heavy Sound runt den sista kurvan, men stack undan retfullt enkelt på upploppet.

Vinnartiden 12,4 var tre tiondelar snabbare än Zola Bokos tidigare rekord.

– Jag tryckte av honom rejält från start och han lugnade aldrig ner sig helt. Han låg bra i handen ändå och det kändes aldrig som jag körde på honom trots att vi varvade på 1.13,0. Det är inte jag som skapat hästen från början, men vi har finslipat lite och det har varit väldigt tacksamt för mig, sa Peter Untersteiner.

Förutom att Timbal och Poet Broline vann på nya rekordtider var en annan gemensam nämnare att de travade i spets.

Timbal svarade ut loppets favorit Tunika i en öppning som kostade 09,3 det första halvvarvet. Efter ett lågt tempo mitt i loppet blev det full fart igen till slut och Timbal vann lätt före Tunika, som förtjänar ett kraftigt överbetyg.

Vinnartiden 12,5 var fyra tiondelar snabbare än D'Ones tidigare svenska rekord.

– Jag trodde på toppchans när vi kom till ledningen. Det gjorde ju inget att jag fick köra lite sakta, men om jag velat köra fortare hade hon varit med på noterna på det också eftersom hon är väldigt stark. Jag ville gärna ha ledningen i dag och har sparat att trycka av henne till ett lopp då vi verkligen hade läget som nu, sa Robert Bergh.

Lyckat regibyte

Poet Broline flyttades från Carlos Söderström till Peter Untersteiner i april. I den nya regin har det blivit tre segrar på lika många starter och nu kom den verkliga fullträffen.

Poet Broline tog spets och uppvaktades rejält av Heavy Sound runt den sista kurvan, men stack undan retfullt enkelt på upploppet.

Vinnartiden 12,4 var tre tiondelar snabbare än Zola Bokos tidigare rekord.

– Jag tryckte av honom rejält från start och han lugnade aldrig ner sig helt. Han låg bra i handen ändå och det kändes aldrig som jag körde på honom trots att vi varvade på 1.13,0. Det är inte jag som skapat hästen från början, men vi har finslipat lite och det har varit väldigt tacksamt för mig, sa Peter Untersteiner.