2015-06-18 06:00

2015-06-18 06:00

Dags för Höstbo Fredrik?

ÅRJÄNG LÖRDAG. FÖRSTA START 14.55.

Midsommartravet i Årjäng fortsätter under lördagen.
Det är en breddloppsdag och i vanlig ordning i de sammanhangen är det svårtippat, men Höstbo Fredrik bör vara ett bra spikförslag på V5.

Att det är dubbeltrav i Årjäng under midsommar är en trevlig tradition, men i år har inte hästarna riktigt räckt till.

Faktum är att endast tre av nio lopp på lördag är fullsatta och i två kallblodslopp kommer endast fem hästar till start.

Ett sådant exempel är V5-1 som körs över 2 640 meter och här bör 13-årige Höstbo Fredrik ha en bra segerchans. 2012 års SM-vinnare visar fortfarande bra takter. I den senaste starten gick han bra som femma i ett lopp där Hulte Magnus vann före Art Kjarvald. De två hästarna gick sedan ut och blev etta och tvåa i ett V75-lopp i Boden.

Nu möter Höstbo Fredrik ett helt annat motstånd. Trots att det är 80 meter fram till Linnfoss på start och 40 meter fram till de värsta motståndarna Höiby Krissa och Stjerne Faks ska Höstbo Fredrik och Eva Andersson ha bra chans att runda till seger.

Vi spikar på det lilla systemet men på det stora, där vi för ovanlighetens skull inte har någon spik, betalar vi för tre hästar.

Segerrik lärling

I V5-5 chansar vi lite när vi ger tipset till C.C.Mr Paradise. Han har endast vunnit två lopp på 101 starter men han gav ett formbesked efter vila senast. Han såg fin ut före tävlingarna och sedan avslutade han med 11/700 meter i skymundan efter ett lopp i sjätte par invändigt.

C.C.Mr Paradise körs av Dag Sveinung Dalen och det är en av Norges absolut bästa lärlingar. Han jobbar hos Pål Sem och i år har han, när de här raderna skrivs, vunnit 28 lopp på 326 starter. Under 2014 blev det 66 vinster och 2013 63 vinster. Under hela sin karriär har Dag Sveinung, som fyller 25 år den 26 juni, vunnit 308 lopp!

Att han får vara med och köra när det är breddtrav beror på att han är född 1990 eller senare.

 

Spiken

Höstbo Fredrik (avd 1)

Han ser ut att ha en bra uppgift men vi spikar bara på lilla systemet.

 

Fidusen

Winnerofitall (avd 3)

Han inledde karriären bra och borde ha skrällchans.

 

Tusingen

Mr Sethos (lopp 5)100 kr. vinnare, 100 kr. plats.

Han avslutade fint senast och borde ha bra segerchans.

1 171 kronor kvar i potten

 

Rank och spelförslag V5

V5-1

5 Höstbo Fredrik

4 Höiby Krissa

2 Stjerne Faks

3 Skogli Vill

1 Linnfoss

 

V5-2

1 Emporio Cape

7 Ingi Nalan

8 Atom Hornline

5 Hall of Roll

4 J.J.Art Deco

6 Adalie Eden

3 Benboe Crown

2 Giant Nero

 

V5-3

7 Mr Sethos

10 Västerbo Maple

2 Kimberly Face

4 Edcorona

3 Winnerofitall

12 Island Two

9 Lacrimosa

8 Wille Willow

6 Sven Konvalj

5 Stina Confess

1 Vivid Starlet

11 Sweepers Favour

 

V5-4

3 Caro Milagro

1 Tyson C.B.

6 Ferrari Zon

9 Bravo Silvåkra

5 Borups Master

10 All Star Man

7 Moneypenny Häss

2 Nygårds Diamant

4 Kayman Boy

11 Annika Rick

12 Ernie Ex

8 Scarlora

 

V5-5

4 C.C.Mr Paradise

1 French Call

9 Noa Star

5 Gorgar Line

10 Daniella Street

2 Florine Deleymarie

12 Maraboo Man

8 Dreamcatcher E.P.

11 Absolut Bäst

3 Daniels Tarzan

6 Bicc's Dignity

7 Gany Dame

Stora systemet (ovan strecket): 3x4x7x3x3 = 756 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 1x3x3x2x2 = 36 rader.

 

Övriga lopp

Lopp 1: 2 Illusion, 3 Lookh Magic, 6 T.M.Continental Outs: 1 Fratton Parker.

Lopp 2: 3 Findal Odin, 1 Kapten Scott, 5 Hanses Sophia Outs: 2 Lannem Fröyd.

Lopp 8: 5 Order Min, 4 Mr Cane's Lad, 1 Prins Bertil Outs: 8 Wotts C'est Fric.

Lopp 9: 5 Nettan Viking, 4 Ulspika, 7 Troll Järven Outs: 6 Himla Borgen.

 

V5-1

5 Höstbo Fredrik har överlägsna meriter, till exempel vann han SM 2012, i V5-1 och då han endast ställs mot fyra konkurrenter bör han ha toppchans att ta hem loppet. I den senaste starten slutade Höstbo Fredrik femma i ett lopp på Romme som Hulte Magnus vann före Art Kjarvald. Höstbo Fredrik fick ett lopp i kön och avslutade med 22,8/700 meter så det var ett formbesked. Den långa distansen klarar han utan problem och vi spikar på det lilla systemet.

4 Höiby Krissa gick bra som trea bakom Lome Oda och S.T.C.C.Faksa senast efter att Geir Vegard Gundersen kryssat sig fram i loppets slutskede. Hon har 40 meters försprång till Höstbo Fredrik och är första motbud.

2 Stjerne Faks har gjort två bra lopp i Kenneth Larssons regi. Nu har tolvåringen inte startat på nästan två månader men bör vara med i segerstriden trots det.

 

V5-2

1 Emporio Cape tappade rytmen i den sista kurvan på Axevalla senast och galopperade. Utan de felstegen hade han blivit någonstans mellan trea till femma. Före det blev han tvåa bakom Bellimo på Åby och en liknande insats nu räcker till seger.

7 Ingi Nalan har gjort hyggliga insatser på Åby i de senaste starterna. Hittar Conrad Lugauers son Marc Elias en hygglig position från sjundespåret kan Ingi Nalan vara vinnaren i loppet.

8 Atom Hornline avslutade bra från andra par utvändigt på Bjerke senast men fick inte tag på ledande Arc Bayou. Atom Hornline har utan tvekan kunnande att vinna det här loppet och Andreas Andersson kör bra.

 

V5-3

7 Mr Sethos var klart positiv i den senaste starten när han blev tvåa bakom Aztek Boko. Efter ett lopp som fyra på innerspår kom han loss på den sista långsidan och avslutade med 12,2/700 meter. Är han lika bra den här gången måste det vara en bra segerchans.

10 Västerbo Maple var duktig som tvåa på Åmål bakom Barack. Blir det tempo på loppet inledningsvis är hon gynnad.

 

V5-4

3 Caro Milagro gjorde ett bra lopp när han vann från dödens senast även om det med stor sannolikhet hade blivit ett andrapris om inte Samantha galopperat in på upploppet. Från ett bra läge tror vi att det kan bli en ny seger.

1 Tyson C.B. gick äntligen felfritt i den senaste starten och visade då att det finns fart. Han avslutade det sista varvet i Åmål på 14,8 med en del spår på vägen. Räknas tidigt här.

 

V5-5

4 C.C.Mr Paradise värmde fint senast och levererade bra i skymundan i loppet. Från sjätte par invändigt avslutade han med 11/700 meter bakom vinnande Global Patriot och det är starka papper. Han har endast två segrar i karriären på 101 starter, men vi är inne på att det kan bli vinst nu. Kusken Dag Sveinung Dalen har vunnit 28 lopp i år.

1 French Call har ett perfekt läge och räknas tidigt i V5-avslutningen.

Att det är dubbeltrav i Årjäng under midsommar är en trevlig tradition, men i år har inte hästarna riktigt räckt till.

Faktum är att endast tre av nio lopp på lördag är fullsatta och i två kallblodslopp kommer endast fem hästar till start.

Ett sådant exempel är V5-1 som körs över 2 640 meter och här bör 13-årige Höstbo Fredrik ha en bra segerchans. 2012 års SM-vinnare visar fortfarande bra takter. I den senaste starten gick han bra som femma i ett lopp där Hulte Magnus vann före Art Kjarvald. De två hästarna gick sedan ut och blev etta och tvåa i ett V75-lopp i Boden.

Nu möter Höstbo Fredrik ett helt annat motstånd. Trots att det är 80 meter fram till Linnfoss på start och 40 meter fram till de värsta motståndarna Höiby Krissa och Stjerne Faks ska Höstbo Fredrik och Eva Andersson ha bra chans att runda till seger.

Vi spikar på det lilla systemet men på det stora, där vi för ovanlighetens skull inte har någon spik, betalar vi för tre hästar.

Segerrik lärling

I V5-5 chansar vi lite när vi ger tipset till C.C.Mr Paradise. Han har endast vunnit två lopp på 101 starter men han gav ett formbesked efter vila senast. Han såg fin ut före tävlingarna och sedan avslutade han med 11/700 meter i skymundan efter ett lopp i sjätte par invändigt.

C.C.Mr Paradise körs av Dag Sveinung Dalen och det är en av Norges absolut bästa lärlingar. Han jobbar hos Pål Sem och i år har han, när de här raderna skrivs, vunnit 28 lopp på 326 starter. Under 2014 blev det 66 vinster och 2013 63 vinster. Under hela sin karriär har Dag Sveinung, som fyller 25 år den 26 juni, vunnit 308 lopp!

Att han får vara med och köra när det är breddtrav beror på att han är född 1990 eller senare.

 

Spiken

Höstbo Fredrik (avd 1)

Han ser ut att ha en bra uppgift men vi spikar bara på lilla systemet.

 

Fidusen

Winnerofitall (avd 3)

Han inledde karriären bra och borde ha skrällchans.

 

Tusingen

Mr Sethos (lopp 5)100 kr. vinnare, 100 kr. plats.

Han avslutade fint senast och borde ha bra segerchans.

1 171 kronor kvar i potten

 

Rank och spelförslag V5

V5-1

5 Höstbo Fredrik

4 Höiby Krissa

2 Stjerne Faks

3 Skogli Vill

1 Linnfoss

 

V5-2

1 Emporio Cape

7 Ingi Nalan

8 Atom Hornline

5 Hall of Roll

4 J.J.Art Deco

6 Adalie Eden

3 Benboe Crown

2 Giant Nero

 

V5-3

7 Mr Sethos

10 Västerbo Maple

2 Kimberly Face

4 Edcorona

3 Winnerofitall

12 Island Two

9 Lacrimosa

8 Wille Willow

6 Sven Konvalj

5 Stina Confess

1 Vivid Starlet

11 Sweepers Favour

 

V5-4

3 Caro Milagro

1 Tyson C.B.

6 Ferrari Zon

9 Bravo Silvåkra

5 Borups Master

10 All Star Man

7 Moneypenny Häss

2 Nygårds Diamant

4 Kayman Boy

11 Annika Rick

12 Ernie Ex

8 Scarlora

 

V5-5

4 C.C.Mr Paradise

1 French Call

9 Noa Star

5 Gorgar Line

10 Daniella Street

2 Florine Deleymarie

12 Maraboo Man

8 Dreamcatcher E.P.

11 Absolut Bäst

3 Daniels Tarzan

6 Bicc's Dignity

7 Gany Dame

Stora systemet (ovan strecket): 3x4x7x3x3 = 756 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 1x3x3x2x2 = 36 rader.

 

Övriga lopp

Lopp 1: 2 Illusion, 3 Lookh Magic, 6 T.M.Continental Outs: 1 Fratton Parker.

Lopp 2: 3 Findal Odin, 1 Kapten Scott, 5 Hanses Sophia Outs: 2 Lannem Fröyd.

Lopp 8: 5 Order Min, 4 Mr Cane's Lad, 1 Prins Bertil Outs: 8 Wotts C'est Fric.

Lopp 9: 5 Nettan Viking, 4 Ulspika, 7 Troll Järven Outs: 6 Himla Borgen.

 

V5-1

5 Höstbo Fredrik har överlägsna meriter, till exempel vann han SM 2012, i V5-1 och då han endast ställs mot fyra konkurrenter bör han ha toppchans att ta hem loppet. I den senaste starten slutade Höstbo Fredrik femma i ett lopp på Romme som Hulte Magnus vann före Art Kjarvald. Höstbo Fredrik fick ett lopp i kön och avslutade med 22,8/700 meter så det var ett formbesked. Den långa distansen klarar han utan problem och vi spikar på det lilla systemet.

4 Höiby Krissa gick bra som trea bakom Lome Oda och S.T.C.C.Faksa senast efter att Geir Vegard Gundersen kryssat sig fram i loppets slutskede. Hon har 40 meters försprång till Höstbo Fredrik och är första motbud.

2 Stjerne Faks har gjort två bra lopp i Kenneth Larssons regi. Nu har tolvåringen inte startat på nästan två månader men bör vara med i segerstriden trots det.

 

V5-2

1 Emporio Cape tappade rytmen i den sista kurvan på Axevalla senast och galopperade. Utan de felstegen hade han blivit någonstans mellan trea till femma. Före det blev han tvåa bakom Bellimo på Åby och en liknande insats nu räcker till seger.

7 Ingi Nalan har gjort hyggliga insatser på Åby i de senaste starterna. Hittar Conrad Lugauers son Marc Elias en hygglig position från sjundespåret kan Ingi Nalan vara vinnaren i loppet.

8 Atom Hornline avslutade bra från andra par utvändigt på Bjerke senast men fick inte tag på ledande Arc Bayou. Atom Hornline har utan tvekan kunnande att vinna det här loppet och Andreas Andersson kör bra.

 

V5-3

7 Mr Sethos var klart positiv i den senaste starten när han blev tvåa bakom Aztek Boko. Efter ett lopp som fyra på innerspår kom han loss på den sista långsidan och avslutade med 12,2/700 meter. Är han lika bra den här gången måste det vara en bra segerchans.

10 Västerbo Maple var duktig som tvåa på Åmål bakom Barack. Blir det tempo på loppet inledningsvis är hon gynnad.

 

V5-4

3 Caro Milagro gjorde ett bra lopp när han vann från dödens senast även om det med stor sannolikhet hade blivit ett andrapris om inte Samantha galopperat in på upploppet. Från ett bra läge tror vi att det kan bli en ny seger.

1 Tyson C.B. gick äntligen felfritt i den senaste starten och visade då att det finns fart. Han avslutade det sista varvet i Åmål på 14,8 med en del spår på vägen. Räknas tidigt här.

 

V5-5

4 C.C.Mr Paradise värmde fint senast och levererade bra i skymundan i loppet. Från sjätte par invändigt avslutade han med 11/700 meter bakom vinnande Global Patriot och det är starka papper. Han har endast två segrar i karriären på 101 starter, men vi är inne på att det kan bli vinst nu. Kusken Dag Sveinung Dalen har vunnit 28 lopp i år.

1 French Call har ett perfekt läge och räknas tidigt i V5-avslutningen.