2015-06-14 14:46

2015-06-14 14:46

Tysk seger på Strömsholm

GALOPP

På lördagen reds den 45:e upplagan av Svenskt Grand National på Strömsholm.
Loppet vanns av tyske Ländler, tränad av Anna Schleusner-Fruhriep, och Lukas Sloup.

Ländler reds lugn inledningsvis innan han på andra varvet, vid Stora sjösvägen, nådde ifatt Satu Tiikkaja-tränade Talisker i täten.

Taliskers jockey, Daniel Wirenstål, föll kort senare av sin häst och då tog Ländler kommandot. In på upploppet hade Ländler ett tiotals hästlängder försprång och vann lätt. Segern var värd 120 000 kronor.

Helena Anderssons Dream Keeper var med i täten inledningsvis men tappade orken till slut och utgick.

Det reds ytterligare ett klassiskt lopp på Stömsholm, Svenskt Champion Hurdle, med 80 000 kronor till vinnaren. Tolvårige Omoto Sando, tränad av Are Hyldmo, reds förtjänstfullt av Henrik Engblom och ekipaget var aldrig i förlustfara.

Ländler reds lugn inledningsvis innan han på andra varvet, vid Stora sjösvägen, nådde ifatt Satu Tiikkaja-tränade Talisker i täten.

Taliskers jockey, Daniel Wirenstål, föll kort senare av sin häst och då tog Ländler kommandot. In på upploppet hade Ländler ett tiotals hästlängder försprång och vann lätt. Segern var värd 120 000 kronor.

Helena Anderssons Dream Keeper var med i täten inledningsvis men tappade orken till slut och utgick.

Det reds ytterligare ett klassiskt lopp på Stömsholm, Svenskt Champion Hurdle, med 80 000 kronor till vinnaren. Tolvårige Omoto Sando, tränad av Are Hyldmo, reds förtjänstfullt av Henrik Engblom och ekipaget var aldrig i förlustfara.