2015-06-13 06:00

2015-06-13 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Boden
Upploppets längd: 200 meter.
Väder: halvklart och tolv grader.

Kommentar om omgången

Det är dags för Boden att ha sin stora travdag för året och precis som förra veckan är första V75-start klockan 20.30. Det givna huvudnumret är Norrbottens stora pris med en miljon kronor till vinnaren som avslutar omgången. På förhand ser det favoritbetonat ut.

Favoriterna

Le Lahar (V75-5) gjorde comeback i Östersund förra lördagen och vann från spets på det besvärliga underlaget. Det som oroar är att han tappade travet den sista biten in mot mål och nu är det täta starter och dessutom ett halvvarv längre distans. Även om Per Linderoth visar en härlig stallform känns det tveksamt att Le Lahar ska vara omgångens största favorit.

 

Panne de Moteur (V75-7) har nu gjort två starter efter sitt långa uppehåll. Han var senast med i Gävle och från ett svårt läge backades han ner i fjärde par invändigt och såg fin ut som sexa. Något passivt upplägg kommer det inte att bli den här gången. Nedstruken till ett fjärdespår kommer Örjan Kihlström ladda för ledningen och i den positionen lär Panne de Moteur bli svårslagen.

 

Montdore (V75-2) gör bra lopp hela tiden och verkar vara under stadig utveckling. Senast var han med i Bronsdivisionsfinalen på Solvalla och trots att han går upp en klass den här gången är motståndet enklare på pappret. Även om Montdore är bäst barfota runt om och det troligtvis blir skor bak den här gången har han toppchans att vinna loppet.

 

V75-dragen

Hulte Magnus (V75-2) har bäst kapacitet i kallblodsloppet och är på väg uppåt i form. Det är jämnt streckat mellan tre hästar och vill man spika någon är Hulte Magnus undertecknads förslag.

 

Desuper Filius (V75-5) har visat fin form i de senaste starterna men har saknat den rätta turen i loppen. Om det stämmer bättre den här gången kan årets första seger komma.

 

Love Lini (V75-6) är spurtstark och har visat fin form under en längre tid. Han kan slå till trots att han går upp en klass.

Strukna hästar

V75-2: 2 Stilig.

V75-4: 11 Focus Håleryd.

V75-7: 2 Chelsea Boko.

Kommentar om omgången

Det är dags för Boden att ha sin stora travdag för året och precis som förra veckan är första V75-start klockan 20.30. Det givna huvudnumret är Norrbottens stora pris med en miljon kronor till vinnaren som avslutar omgången. På förhand ser det favoritbetonat ut.

Favoriterna

Le Lahar (V75-5) gjorde comeback i Östersund förra lördagen och vann från spets på det besvärliga underlaget. Det som oroar är att han tappade travet den sista biten in mot mål och nu är det täta starter och dessutom ett halvvarv längre distans. Även om Per Linderoth visar en härlig stallform känns det tveksamt att Le Lahar ska vara omgångens största favorit.

 

Panne de Moteur (V75-7) har nu gjort två starter efter sitt långa uppehåll. Han var senast med i Gävle och från ett svårt läge backades han ner i fjärde par invändigt och såg fin ut som sexa. Något passivt upplägg kommer det inte att bli den här gången. Nedstruken till ett fjärdespår kommer Örjan Kihlström ladda för ledningen och i den positionen lär Panne de Moteur bli svårslagen.

 

Montdore (V75-2) gör bra lopp hela tiden och verkar vara under stadig utveckling. Senast var han med i Bronsdivisionsfinalen på Solvalla och trots att han går upp en klass den här gången är motståndet enklare på pappret. Även om Montdore är bäst barfota runt om och det troligtvis blir skor bak den här gången har han toppchans att vinna loppet.

 

V75-dragen

Hulte Magnus (V75-2) har bäst kapacitet i kallblodsloppet och är på väg uppåt i form. Det är jämnt streckat mellan tre hästar och vill man spika någon är Hulte Magnus undertecknads förslag.

 

Desuper Filius (V75-5) har visat fin form i de senaste starterna men har saknat den rätta turen i loppen. Om det stämmer bättre den här gången kan årets första seger komma.

 

Love Lini (V75-6) är spurtstark och har visat fin form under en längre tid. Han kan slå till trots att han går upp en klass.

Strukna hästar

V75-2: 2 Stilig.

V75-4: 11 Focus Håleryd.

V75-7: 2 Chelsea Boko.