2015-05-23 06:00

2015-05-23 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Gävle
Upploppets längd: 178 meter.
Väder: Sol och 15 grader.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång avgörs på Gävletravet och höjdpunkten är Gulddivisionen, V75-6, där vinnaren får en plats i Elitloppet. Det blev ett väldigt bra och svåranalyserat lopp, men min vinnare är Creatine. Gävle är en erkänt snabb bana och har ett kort upplopp. Det är utlovat ett fint väder, så räkna med att ett flertal av loppen kommer att vinnas från spets.

Favoriterna

Tango Lavec (V75-4) var senast med i ett kval till Kungapokalen och det var nära att han kvalade in till finalen. Nu när han går ut i ett klass 2-försök går han ner i klass rejält. Ett troligt loppscenario är att Tiptoe spetsar och sedan släpper när Tango Lavec kommer. Det ser ut som en bra segerchans, men i ärlighetens är han väl stor favorit.

Olíver Kronos (V75-7) var väldigt bra när han vann på Åby näst senast men fungerade inte på Jägersro. Tränaren Ulf Stenströmer meddelar att Oliver Kronos känns bra i jobben och att hästen brukar gå bra direkt efter ett uppehåll. Oliver Kronos är bäst i loppet, men det finns risk för att han får gå utvändigt om en barfotatravande Rocket Zet och då kan det bli tufft att vinna.

Trinity Zet (V75-3) galopperade från start senast i ett försök till Drottning Silvias pokal och gick sedan bra i skymundan. Till den här starten ska Daniel Redén plocka bort skorna och armbågsskydden. Det gör att Trinity Zet kommer att bli omgångens stora drag. Det är bra segerchans, men jag har en annan vinnare som ni finner under V75-dragen.

V75-dragen

Klöver All Over (V75-2) är en kapabel häst med årsdebuten avklarad. Det ska vara bra chans i ett öppet lopp.

I Love Champagne (V75-3) var otroligt fin på barfotabalans den 13 april och nu är det dags på nytt. Trots ett svårt spår tvivlar jag inte en sekund på att hon kan vinna loppet.

Ochongo Face (V75-4) avslutade sylvasst senast och är ett roligt streck om man garderar Tango Lavec.

Värmlandshästar

He's a Diffacolt (V75-1) duger bra i klassen men den här gången fick han ett svårt läge.

Strukna hästar

V75-1: 8 Raz Mackenzie.

V75-5: 1 Tomtegubben.

V75-7: 12 Final Oak.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång avgörs på Gävletravet och höjdpunkten är Gulddivisionen, V75-6, där vinnaren får en plats i Elitloppet. Det blev ett väldigt bra och svåranalyserat lopp, men min vinnare är Creatine. Gävle är en erkänt snabb bana och har ett kort upplopp. Det är utlovat ett fint väder, så räkna med att ett flertal av loppen kommer att vinnas från spets.

Favoriterna

Tango Lavec (V75-4) var senast med i ett kval till Kungapokalen och det var nära att han kvalade in till finalen. Nu när han går ut i ett klass 2-försök går han ner i klass rejält. Ett troligt loppscenario är att Tiptoe spetsar och sedan släpper när Tango Lavec kommer. Det ser ut som en bra segerchans, men i ärlighetens är han väl stor favorit.

Olíver Kronos (V75-7) var väldigt bra när han vann på Åby näst senast men fungerade inte på Jägersro. Tränaren Ulf Stenströmer meddelar att Oliver Kronos känns bra i jobben och att hästen brukar gå bra direkt efter ett uppehåll. Oliver Kronos är bäst i loppet, men det finns risk för att han får gå utvändigt om en barfotatravande Rocket Zet och då kan det bli tufft att vinna.

Trinity Zet (V75-3) galopperade från start senast i ett försök till Drottning Silvias pokal och gick sedan bra i skymundan. Till den här starten ska Daniel Redén plocka bort skorna och armbågsskydden. Det gör att Trinity Zet kommer att bli omgångens stora drag. Det är bra segerchans, men jag har en annan vinnare som ni finner under V75-dragen.

V75-dragen

Klöver All Over (V75-2) är en kapabel häst med årsdebuten avklarad. Det ska vara bra chans i ett öppet lopp.

I Love Champagne (V75-3) var otroligt fin på barfotabalans den 13 april och nu är det dags på nytt. Trots ett svårt spår tvivlar jag inte en sekund på att hon kan vinna loppet.

Ochongo Face (V75-4) avslutade sylvasst senast och är ett roligt streck om man garderar Tango Lavec.

Värmlandshästar

He's a Diffacolt (V75-1) duger bra i klassen men den här gången fick han ett svårt läge.

Strukna hästar

V75-1: 8 Raz Mackenzie.

V75-5: 1 Tomtegubben.

V75-7: 12 Final Oak.