2015-05-06 22:43

2015-05-06 22:43

Nuncio inbjuden till Elitloppet

TRAV: V86

Stjärna. Två starter på svensk mark och två segrar. Stefan Melanders fyraåring Nuncio kan vara en häst för de stora loppen i år. Efter onsdagens start på Solvalla fick han en inbjudan till Elitloppet.
– Spännande och hedrande att bli inbjuden, men vi får se hur det blir, sa tränaren Stefan Melander.

V86express har fått en sommarpaus så onsdagens V86-omgång kördes endast på Solvalla och den sportsliga godbiten kom redan i avdelning ett.

Här startade Nuncio som kvällens största favorit och han vann även om han inte var lika bländande fin som vid vinsten den 22 april.

Nuncio kunde inte försvara innerspåret i startrusningen men Stefan Melander hittade ut till andra par utvändigt. 700 meter från mål kom attacken och Nuncio avväpnade ledande Perfectly Enough, som debuterade för Björn Goop med tredjeplats, och höll undan för Västerbo Highflyer via 10,5/700 meter.

– Jag var inte lika nöjd med honom i värmningen i dag som senast, han var rullig och oinspirerad. Han tävlar med fast bomull och skulle kanske ha haft urryckare i stället? Det fanns i alla fall sparat i mål, han vill vara först men också vänta på de andra i loppen, berättade Melander.

Start om två veckor

Det är ingen tvekan om att Nuncio borde vara en av hästarna i årets Elitlopp och efter den här segern delade Solvallas sportchef Markus Myron ut en inbjudan.

– Spännande och hedrande. Vi får se vad som händer, först ska han starta på Solvalla igen om två veckor. Han känns i alla fall jättebra i loppen och är inte toppad formmässigt, det vore otroligt om han presterade bättre än så här med den lugna träning som han har fått, informerade Melander.

Björn Goop är alltid i segertagen och den här kvällen blev det två vinster på V86.

Först ut var Daniel Redén-tränade Demanding Sam. Hon hamnade utvändigt om ledande Paris Metro, men hade inga problem att koppla greppet in på upploppet och vinna enkelt.

Med Intresting Sånna, som tränas av Jan Hellstedt, var det ledning från start till mål som gällde.

Hårda dueller

Det var bra klass på tävlingarna och det bjöds på två rejäla slutdueller där hästarna kämpade sida vid sida upploppet ner.

I V86-3 gjorde Paparazzi M. debut för Johan Untersteiner och från spets stod han emot loppets favorit Ready for More.

– Han hade tränat bra inför den här starten. Egentligen hade jag tänkt starta i gång honom i enklare lopp på Åby, men då han varit så fin spände vi bågen och testade Solvalla direkt, berättade Untersteiner.

I V86-7 kom Kemas Magic till ledningen. Det är en position han aldrig har förlorat från och det gjorde han inte nu heller även om favoriten Sauveur tryckte på ordentligt från dödens de sista 700 metrarna.

Omgången avslutades av Najad Tilly och Örjan Kihlström trots att ekipaget tappade cirka 30 meter på en inledande galopp.

V86express har fått en sommarpaus så onsdagens V86-omgång kördes endast på Solvalla och den sportsliga godbiten kom redan i avdelning ett.

Här startade Nuncio som kvällens största favorit och han vann även om han inte var lika bländande fin som vid vinsten den 22 april.

Nuncio kunde inte försvara innerspåret i startrusningen men Stefan Melander hittade ut till andra par utvändigt. 700 meter från mål kom attacken och Nuncio avväpnade ledande Perfectly Enough, som debuterade för Björn Goop med tredjeplats, och höll undan för Västerbo Highflyer via 10,5/700 meter.

– Jag var inte lika nöjd med honom i värmningen i dag som senast, han var rullig och oinspirerad. Han tävlar med fast bomull och skulle kanske ha haft urryckare i stället? Det fanns i alla fall sparat i mål, han vill vara först men också vänta på de andra i loppen, berättade Melander.

Start om två veckor

Det är ingen tvekan om att Nuncio borde vara en av hästarna i årets Elitlopp och efter den här segern delade Solvallas sportchef Markus Myron ut en inbjudan.

– Spännande och hedrande. Vi får se vad som händer, först ska han starta på Solvalla igen om två veckor. Han känns i alla fall jättebra i loppen och är inte toppad formmässigt, det vore otroligt om han presterade bättre än så här med den lugna träning som han har fått, informerade Melander.

Björn Goop är alltid i segertagen och den här kvällen blev det två vinster på V86.

Först ut var Daniel Redén-tränade Demanding Sam. Hon hamnade utvändigt om ledande Paris Metro, men hade inga problem att koppla greppet in på upploppet och vinna enkelt.

Med Intresting Sånna, som tränas av Jan Hellstedt, var det ledning från start till mål som gällde.

Hårda dueller

Det var bra klass på tävlingarna och det bjöds på två rejäla slutdueller där hästarna kämpade sida vid sida upploppet ner.

I V86-3 gjorde Paparazzi M. debut för Johan Untersteiner och från spets stod han emot loppets favorit Ready for More.

– Han hade tränat bra inför den här starten. Egentligen hade jag tänkt starta i gång honom i enklare lopp på Åby, men då han varit så fin spände vi bågen och testade Solvalla direkt, berättade Untersteiner.

I V86-7 kom Kemas Magic till ledningen. Det är en position han aldrig har förlorat från och det gjorde han inte nu heller även om favoriten Sauveur tryckte på ordentligt från dödens de sista 700 metrarna.

Omgången avslutades av Najad Tilly och Örjan Kihlström trots att ekipaget tappade cirka 30 meter på en inledande galopp.