2015-03-27 16:06

2015-03-27 16:12

Stjärnhästar till Färjestad

TRAV: Öppen upplaga av prinsens jubileumspokal

Långfredagstravet på Färjestad har en lång tradition och är alltid av hög sportslig klass.
Under fredagen blev startlistorna till kommande fredag klara.
– Jag är jättenöjd med klassen på loppen, säger travbanechefen Ken Karlsson.

Nytt för i år är att det är en extra V75-omgång vid långfredagstravet och dessutom får vinnaren av huvudloppet Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal ett wild card till Olympiatravet på Åby den 25 april.

– Att det är V75-status på loppen har hjälpt oss att få hit de största. Om man är nervös som arrangör innan startlistorna är klara? Svaret är både och. Man vill alltid ha de bästa med, men man vet också att de alltid kommer till den här dagen, säger Ken Karlsson.

Sundberg blir favorit?

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal körs över 1 640 meter för femåriga hästar med ett förstapris på 250 000 kronor.

Loppet ser öppet ut på förhand med många bra hästar utan att den där riktiga superstjärnan sticker ut.

– Det troliga är att Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan blir favorit, han såg bra ut i sin årsdebut på Solvalla även om han var lite tung i kroppen. Lutfi Kolgjini är en trogen gäst hos oss på långfredagen och det är kul att han kommer med startsnabbe Dream With Me. Vidare har vi den norske derbyvinnaren Viking Va Bene och Bostonz Credit, som gynnas av kort distans.

”Ett rövargäng”

Folke Hjalmarssons minneslopp, för femåriga ston, har fått en prishöjning från 100 000 till 125 000 kronor. Det blev ett väldigt fint lopp och den intressantaste hästen kommer från Roger Walmanns stall: D'One.

– Folke Hjalmarssons blev ett riktigt rövargäng och det är en mycket spännande årsdebut av D'One. Hon ska bara göra två starter i Sverige i år innan hon ska över till USA som jag har förstått det. Men i sin årsdebut möter hon flera bra hästar. Radysin America var grymt bra näst senast men gillade inte banan på Åby senast och från innerspåret sitter startsnabba Donna di Quattro på leken. Hemmahoppet Claudia B.R. var grymt bra i sin årsdebut i Örebro.

Det är bäddat för travfest på Färjestad på fredag och en viktig faktor är vädret. En vecka innan ser prognosen från SMHI lovande ut: nio grader och solsken!

Nytt för i år är att det är en extra V75-omgång vid långfredagstravet och dessutom får vinnaren av huvudloppet Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal ett wild card till Olympiatravet på Åby den 25 april.

– Att det är V75-status på loppen har hjälpt oss att få hit de största. Om man är nervös som arrangör innan startlistorna är klara? Svaret är både och. Man vill alltid ha de bästa med, men man vet också att de alltid kommer till den här dagen, säger Ken Karlsson.

Sundberg blir favorit?

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal körs över 1 640 meter för femåriga hästar med ett förstapris på 250 000 kronor.

Loppet ser öppet ut på förhand med många bra hästar utan att den där riktiga superstjärnan sticker ut.

– Det troliga är att Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan blir favorit, han såg bra ut i sin årsdebut på Solvalla även om han var lite tung i kroppen. Lutfi Kolgjini är en trogen gäst hos oss på långfredagen och det är kul att han kommer med startsnabbe Dream With Me. Vidare har vi den norske derbyvinnaren Viking Va Bene och Bostonz Credit, som gynnas av kort distans.

”Ett rövargäng”

Folke Hjalmarssons minneslopp, för femåriga ston, har fått en prishöjning från 100 000 till 125 000 kronor. Det blev ett väldigt fint lopp och den intressantaste hästen kommer från Roger Walmanns stall: D'One.

– Folke Hjalmarssons blev ett riktigt rövargäng och det är en mycket spännande årsdebut av D'One. Hon ska bara göra två starter i Sverige i år innan hon ska över till USA som jag har förstått det. Men i sin årsdebut möter hon flera bra hästar. Radysin America var grymt bra näst senast men gillade inte banan på Åby senast och från innerspåret sitter startsnabba Donna di Quattro på leken. Hemmahoppet Claudia B.R. var grymt bra i sin årsdebut i Örebro.

Det är bäddat för travfest på Färjestad på fredag och en viktig faktor är vädret. En vecka innan ser prognosen från SMHI lovande ut: nio grader och solsken!

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal

1 Rossella Ross - Johnny Takter

2 Ark Went In - Marcus Lindgren

3 Charrua Forlan - Hans-Owe Sundberg

4 Viking Va Bene - Geir Vegard Gundersen

5 Reckless - Björn Goop

6 Dream With Me - Lutfi Kolgjini

7 Attack Diablo - Peter Untersteiner

8 Bostonz Credit - Daniel Redén

9 Alkalizer Am - Johan Untersteiner

Folke Hjalmarssons minneslopp

1 Donna di Quattro - Christoffer Eriksson

2 Mythical Fortune - Stefan Söderkvist

3 Xenia G.T. - Per Lennartsson

4 Blue Martini Ås - Kenneth Haugstad

5 Rondine d'Amore - Johan Untersteiner

6 Radysin America - Johnny Takter

7 D'One - Örjan Kihlström

8 Ninepoints Lucy - Jörgen Westholm

9 My Gliding Angel - Thomas Dalborg

10 Tirana C.N. - Ulf Eriksson

11 Claudia B.R. - Björn Goop

12 Lotuscherie - Erik Adielsson