2015-02-19 16:41

2015-02-19 17:06

Ny storseger i Paris för Goop

TRAV: Vincennes

Björn Goops framgångar i Paris den här vintern är exceptionella. Under torsdagen blev det en ny storseger. Han vann grupp 3-löpningen Prix du Plateau de Gravelle med ett förstapris på 49 500 euro med Chelsea Boko.

Prix du Plateau de Gravelle kördes över 2 100 meter med autostart och i startögonblicket visade Björn Goop att han är en av världens bästa travkuskar.

Chelsea Boko, som tränas av Timo Nurmos, hade ett bakspår, men Goop skickade fram honom mellan hästar och när fältet hade formerat sig satt Chelsea Boko i rygg på ledande Viking de Val.

Loppet kördes i ett stenhårt tempo: de första 600 metrarna passerades på 08,4 och 1 100 meter på 10,9. I det skedet kom Global Manhattan fram och övertog ledningen, men Chelsea Boko kunde behålla sin position då Eric Lambertz snabbt gick ut i andraspår med Viking de Val.

”Fin skalp”

I utgången av den sista kurvan blev det fritt fram för Chelsea Boko och Goop lyfte snabbt ut honom i tredjespår.

Chelsea Boko och Viking du Val duellerade upploppet ner och kort före mål satte Chelsea Boko nosen först.

– Vi hade en bra startrygg i Beckman och Chelsea Boko är startsnabb själv. Det var en lucka bakom ledaren och det var en stor fördel för oss. Viking de Val är en Prix d'Amerique-häst och jag tycker att det var konstigt att Chelsea Boko spelades till favorit mot honom. Det var en fin skalp av Chelsea Boko att slå Viking de Val, sa Björn Goop efter loppet.

Galopp för Kalle

Björn körde även Dagfinn Aarum-tränade Kalle i loppet Prix du Chantal med ett förstapris på 42 000 euro. Kalle var hårt betrodd i loppet, han spelades till 55 för 10, men galopperade hejdlöst i starten och blev diskvalificerad.

 

Prix du Plateau de Gravelle kördes över 2 100 meter med autostart och i startögonblicket visade Björn Goop att han är en av världens bästa travkuskar.

Chelsea Boko, som tränas av Timo Nurmos, hade ett bakspår, men Goop skickade fram honom mellan hästar och när fältet hade formerat sig satt Chelsea Boko i rygg på ledande Viking de Val.

Loppet kördes i ett stenhårt tempo: de första 600 metrarna passerades på 08,4 och 1 100 meter på 10,9. I det skedet kom Global Manhattan fram och övertog ledningen, men Chelsea Boko kunde behålla sin position då Eric Lambertz snabbt gick ut i andraspår med Viking de Val.

”Fin skalp”

I utgången av den sista kurvan blev det fritt fram för Chelsea Boko och Goop lyfte snabbt ut honom i tredjespår.

Chelsea Boko och Viking du Val duellerade upploppet ner och kort före mål satte Chelsea Boko nosen först.

– Vi hade en bra startrygg i Beckman och Chelsea Boko är startsnabb själv. Det var en lucka bakom ledaren och det var en stor fördel för oss. Viking de Val är en Prix d'Amerique-häst och jag tycker att det var konstigt att Chelsea Boko spelades till favorit mot honom. Det var en fin skalp av Chelsea Boko att slå Viking de Val, sa Björn Goop efter loppet.

Galopp för Kalle

Björn körde även Dagfinn Aarum-tränade Kalle i loppet Prix du Chantal med ett förstapris på 42 000 euro. Kalle var hårt betrodd i loppet, han spelades till 55 för 10, men galopperade hejdlöst i starten och blev diskvalificerad.