2017-10-09 14:31

2017-10-09 14:31

Värmländsk speedwayprofil slutar

SPEEDWAY: "Det är inget beslut som varit lätt eller som jag tagit nyligen"

Anders Mellgren sätter punkt för sin speedwaykarriär.
”Det är inget beslut som varit lätt eller som jag tagit nyligen, utan har känt mig färdig med speedwayen en stund”, deklarerar 26-åringen från Hagfors på sin Facebooksida.

Vidare skriver Anders Mellgren att det är många faktorer som ligger bakom beslutet samtidigt som han väljer att framhäva en av dem:

”Man MÅSTE investera stora summor pengar för att kunna ha bra grejer och därmed KANSKE få köra allsvenskan och elitserien. Om man sen inte får köra där innebär det att man inte får någon inkomst. Varje vinter när man skriver kontrakt finns givetvis inte detta på kartan utan det lovas guld och gröna skogar”.

Den förre valsföraren, som drabbats av flera tunga skador under karriären, kritiserar dessutom till hur klubbarna i landet resonerar:

”Man känner sig motarbetad som svensk speedwayförare, hellre tar man in utlänningar som är jämbördiga och ofta sämre än många svenska förare som inte får köra, sedan står 80-90 procent av klubbarna när säsongen är slut med stora skulder, det är lika år efter år. Och ingen förstår hur det kunde hända. Speciellt de som är som mest insyltade, de kliar nog hål i huvudet”.

Anders Mellgren kommer dock fortsätta sin satsning inom långbana.

Vidare skriver Anders Mellgren att det är många faktorer som ligger bakom beslutet samtidigt som han väljer att framhäva en av dem:

”Man MÅSTE investera stora summor pengar för att kunna ha bra grejer och därmed KANSKE få köra allsvenskan och elitserien. Om man sen inte får köra där innebär det att man inte får någon inkomst. Varje vinter när man skriver kontrakt finns givetvis inte detta på kartan utan det lovas guld och gröna skogar”.

Den förre valsföraren, som drabbats av flera tunga skador under karriären, kritiserar dessutom till hur klubbarna i landet resonerar:

”Man känner sig motarbetad som svensk speedwayförare, hellre tar man in utlänningar som är jämbördiga och ofta sämre än många svenska förare som inte får köra, sedan står 80-90 procent av klubbarna när säsongen är slut med stora skulder, det är lika år efter år. Och ingen förstår hur det kunde hända. Speciellt de som är som mest insyltade, de kliar nog hål i huvudet”.

Anders Mellgren kommer dock fortsätta sin satsning inom långbana.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.