2016-09-21 06:00

2016-09-21 06:00

Tack och hej till Valsarna

SPEEDWAY: "Det handlar om tid"

Valsarna tvingas leta ny lagledare och coach till nästa allsvenska säsong. Peter Jansson har meddelat att han inte förlänger med Hagforsklubben.
– Det handlar om tid, tid jag inte har, säger han.

Det blev bara en säsong för Peter Jansson i Valsarna.

– Jag har trivts bra med människorna i klubben och laget. Det är inte det, men jag har haft svårt att få tid till allt. Jag är en del i ett familjeföretag och det kräver sitt. Att kombinera jobb och speedway och alla resor blev för mycket.

Han betonar att intresset för speedway finns kvar.

– Det gör det, men hur mycket tid jag kan lägga på sporten i fortsättningen vet jag inte.

I Valsarna hade man gärna sett att Peter Jansson fortsatt. Nu måste man leta nytt – ännu en gång.

Svårt hitta rätt

Michael Lind är sportchef i Valsarna och han säger:

– Vi har just nu inget namn som är aktuellt att ta över efter Peter Jansson. Det är inte helt enkelt att hitta personer till en sådan här uppgift.

Kan det sluta med att du kommer tillbaka?

– Nej, jag sade definitivt nej för ett år sedan. Det står fast.

Fler matcher

Allsvenskan 2017 kommer att bjuda på en hel del nyheter. Bland annat ett högre snitt och framför allt att det kommer bli fler matcher. Lagen kommer att möta varandra fyra gånger. Det innebär en fördubbling av antalet matcher mot i år.

Det innebär både ökade kostnader och intäkter för klubbarna. I dagarna sitter Valsarna och räknar på en budget för nästa säsong. Vad laget beträffar har både Robin Törnquist och Dennis Jonsson bestämt sig för att avsluta sitt tävlande. Direkt efter säsongen var målsättningen att behålla årets lag så intakt som möjligt. Det skulle innebära i så fall att Linus Sundström, Kenneth Hansen, Victor Palovaara och Anders Mellgren kommer forrtsätta ha Tallhult som hemmabana. Ännu är dock inga förarkontrakt skrivna.

Det blev bara en säsong för Peter Jansson i Valsarna.

– Jag har trivts bra med människorna i klubben och laget. Det är inte det, men jag har haft svårt att få tid till allt. Jag är en del i ett familjeföretag och det kräver sitt. Att kombinera jobb och speedway och alla resor blev för mycket.

Han betonar att intresset för speedway finns kvar.

– Det gör det, men hur mycket tid jag kan lägga på sporten i fortsättningen vet jag inte.

I Valsarna hade man gärna sett att Peter Jansson fortsatt. Nu måste man leta nytt – ännu en gång.

Svårt hitta rätt

Michael Lind är sportchef i Valsarna och han säger:

– Vi har just nu inget namn som är aktuellt att ta över efter Peter Jansson. Det är inte helt enkelt att hitta personer till en sådan här uppgift.

Kan det sluta med att du kommer tillbaka?

– Nej, jag sade definitivt nej för ett år sedan. Det står fast.

Fler matcher

Allsvenskan 2017 kommer att bjuda på en hel del nyheter. Bland annat ett högre snitt och framför allt att det kommer bli fler matcher. Lagen kommer att möta varandra fyra gånger. Det innebär en fördubbling av antalet matcher mot i år.

Det innebär både ökade kostnader och intäkter för klubbarna. I dagarna sitter Valsarna och räknar på en budget för nästa säsong. Vad laget beträffar har både Robin Törnquist och Dennis Jonsson bestämt sig för att avsluta sitt tävlande. Direkt efter säsongen var målsättningen att behålla årets lag så intakt som möjligt. Det skulle innebära i så fall att Linus Sundström, Kenneth Hansen, Victor Palovaara och Anders Mellgren kommer forrtsätta ha Tallhult som hemmabana. Ännu är dock inga förarkontrakt skrivna.