2015-07-30 22:56

2015-07-30 22:56

Valsarna förlorade mot serieledaren

SPEEDWAY: Hagforslaget tappade en placering

Speedwaylaget från Hagfors förlorade mötet mot Masarna med 58–32.
Inledningsvis orkade Valsarna hålla jämna steg med hemmalaget men efter sex heat började serieledarna dra ifrån.

Valsarna började trevande då Krzysztof Jablonski var för het i starten och fick en tillsägelse för dålig startdisciplin. I omstarten kom Masarna iväg först och gav sig själva ett bra utgångsläge. 5–1-positionen föll dock under resans gång och loppet slutade 3–3 efter att Viktor Palovaara och Jablonski knep andra respektive tredjeplatsen. Andra heatet såg ut på samma sätt, med hemmalaget i övetrag. Dock kunde åter igen värmlänningarna reda ut det, denna gång tack vare Anders Mellgren och Dennis Jonsson. I sjätte rundan koppalde Valsarna ett ordentligt tag om matchen och blev för svåra att slå.

Valsarna utanför Race Off

Tomas Jonasson och Viktor Palovaara höll värmlänningarna med i matchen så gott det gick men deras poäng räckte inte till att ta igen det stora övertag som dalalaget hade. Jonasson körde in 11 poäng, Palovaara 8, Kennet Hansen 4, Dennis Jonsson do, Robin Törnqvist 3 samt Krzysztof Jablonski och Anders Mellgren som tog ett poäng vardera.

I och med att Vargarna vann deras match i torsdags innebär det att de tagit över Valsarnas fjärdeplats.

Topp fyra från grundserien går vidare till Race Off, och om Hagforslaget vill vara med där måste de se till att ta poäng i de tre återstående matcherna.

Valsarna började trevande då Krzysztof Jablonski var för het i starten och fick en tillsägelse för dålig startdisciplin. I omstarten kom Masarna iväg först och gav sig själva ett bra utgångsläge. 5–1-positionen föll dock under resans gång och loppet slutade 3–3 efter att Viktor Palovaara och Jablonski knep andra respektive tredjeplatsen. Andra heatet såg ut på samma sätt, med hemmalaget i övetrag. Dock kunde åter igen värmlänningarna reda ut det, denna gång tack vare Anders Mellgren och Dennis Jonsson. I sjätte rundan koppalde Valsarna ett ordentligt tag om matchen och blev för svåra att slå.

Valsarna utanför Race Off

Tomas Jonasson och Viktor Palovaara höll värmlänningarna med i matchen så gott det gick men deras poäng räckte inte till att ta igen det stora övertag som dalalaget hade. Jonasson körde in 11 poäng, Palovaara 8, Kennet Hansen 4, Dennis Jonsson do, Robin Törnqvist 3 samt Krzysztof Jablonski och Anders Mellgren som tog ett poäng vardera.

I och med att Vargarna vann deras match i torsdags innebär det att de tagit över Valsarnas fjärdeplats.

Topp fyra från grundserien går vidare till Race Off, och om Hagforslaget vill vara med där måste de se till att ta poäng i de tre återstående matcherna.