2015-05-14 21:50

2015-05-14 21:50

Hemmaseger efter kaosartad uppladdning

SPEEDWAY: "Som att byta från ponny till ett sto..."

Jättekaos före matchen. Men när det väl blev åka av – då visade Valsarnas storstjärna Thomas H Jonasson klass, ”THJ” körde nio poäng och var högst delaktig i när Valsarna ryckte och avgjorde hemmapremiären mot Griparna. Segersiffrorna skrevs till 48–42.
– Det har varit ett enda stort kaos hela veckan, sa ”THJ” med en allvarlig ton.

”THJ” ville inte svika Valsarna och publiken på Tallhult, även om han den här gången kunde ha haft giltigt skäl.

– Båda mina mekaniker har blivit sjuka och är inlagda på sjukhus. Därför kunde jag inte få hit mina speedwaycyklar. Det var också osäkert om jag skulle komma, men jag fick låna en av Kenneth Hansens cyklar och klubben här stöttade med mekaniker.

Det som oroar nu är att ”THJ” ska tävla i GP i Finland på lördag.

– Cyklarna är skickade dit men jag måste bygga ett nytt team – inte minst måste jag ha bra mekanikerstöd.

Visade klass direkt

På Tallhult åkte ”THJ” ut i sitt första heat och höll uppvisning på en cykel han aldrig ens testsuttit på innan dess. Valsstjärnan bara gasade ifrån de övriga i heatet.

Han till och med överraskade sig själv:

– Det är stor skillnad på den här cykeln och på de jag kör på. Lite som att gå från en ponny till ett sto...heter det så? En fullvuxen häst i varje fall.

Hyllar Hagfors

”THJ” har många gånger hyllat Tallhult som bana och Valsarna som klubb och han gjorde det igen,.

– Jag gillar allt här i Hagfors, därför känns det så skönt att jag fick den här hjälpen och kunde köra.

Sett till ditt GP-tävlande, kan du köra alla allsvenska matcher med Valsarna?

– Tanken är den, det kan bli att jag måste avstå någon enstaka match, men vi ska försöka lösa det så jag kan köra alla, för det är det jag vill.

Tar lärdom

Micke Lindh var en nöjd lagledare i Valsarna.

– Viktigt att vi vann och fick en bra start på allsvenskan. En sak lärde vi oss ändå – vi ska köra med friska förare.

Lindh tänker på Robin Törnqvist och Dennis Jonsson som skadade sig förra veckan och var tveksamma till start. Men båda körde men vsr klart hämmade och framför allt Törnqvist var blek i de två starter han gjorde.

Mycket glädjande också: Publiksiffran (588) trots en kylslagen kväll och tv-hockey som konkurrerade.

– Nästa gång hoppas jag på över 1 000 på läktarna när vi möter Vargarna.

Poängplockare Valsarna: Krzysztof Jablonski 11, Anders Mellgren 10, Kenneth Hansen 9, Thomas H Jonasson 9, Victor Palovaara 5, Dennis Jonsson 4, Robin Thörnqvist 0 (2 heat). Griparna: Daniel Jeleniewski 13, Kim Nilsson 10, Kauko Nieminen 9, Johan Lindman 6, Alexander Edberg 3, Andreas Vestlund 1. Publik: 588.

”THJ” ville inte svika Valsarna och publiken på Tallhult, även om han den här gången kunde ha haft giltigt skäl.

– Båda mina mekaniker har blivit sjuka och är inlagda på sjukhus. Därför kunde jag inte få hit mina speedwaycyklar. Det var också osäkert om jag skulle komma, men jag fick låna en av Kenneth Hansens cyklar och klubben här stöttade med mekaniker.

Det som oroar nu är att ”THJ” ska tävla i GP i Finland på lördag.

– Cyklarna är skickade dit men jag måste bygga ett nytt team – inte minst måste jag ha bra mekanikerstöd.

Visade klass direkt

På Tallhult åkte ”THJ” ut i sitt första heat och höll uppvisning på en cykel han aldrig ens testsuttit på innan dess. Valsstjärnan bara gasade ifrån de övriga i heatet.

Han till och med överraskade sig själv:

– Det är stor skillnad på den här cykeln och på de jag kör på. Lite som att gå från en ponny till ett sto...heter det så? En fullvuxen häst i varje fall.

Hyllar Hagfors

”THJ” har många gånger hyllat Tallhult som bana och Valsarna som klubb och han gjorde det igen,.

– Jag gillar allt här i Hagfors, därför känns det så skönt att jag fick den här hjälpen och kunde köra.

Sett till ditt GP-tävlande, kan du köra alla allsvenska matcher med Valsarna?

– Tanken är den, det kan bli att jag måste avstå någon enstaka match, men vi ska försöka lösa det så jag kan köra alla, för det är det jag vill.

Tar lärdom

Micke Lindh var en nöjd lagledare i Valsarna.

– Viktigt att vi vann och fick en bra start på allsvenskan. En sak lärde vi oss ändå – vi ska köra med friska förare.

Lindh tänker på Robin Törnqvist och Dennis Jonsson som skadade sig förra veckan och var tveksamma till start. Men båda körde men vsr klart hämmade och framför allt Törnqvist var blek i de två starter han gjorde.

Mycket glädjande också: Publiksiffran (588) trots en kylslagen kväll och tv-hockey som konkurrerade.

– Nästa gång hoppas jag på över 1 000 på läktarna när vi möter Vargarna.

Poängplockare Valsarna: Krzysztof Jablonski 11, Anders Mellgren 10, Kenneth Hansen 9, Thomas H Jonasson 9, Victor Palovaara 5, Dennis Jonsson 4, Robin Thörnqvist 0 (2 heat). Griparna: Daniel Jeleniewski 13, Kim Nilsson 10, Kauko Nieminen 9, Johan Lindman 6, Alexander Edberg 3, Andreas Vestlund 1. Publik: 588.