2016-07-18 15:33

2016-07-18 15:33

Sörli hade siktet inställt

SKYTTE

När 300-metersskyttet i den liggande tävlingen Normahylsan drog igång var det norrmannen Daniel Sörli från Höland och Björkelangen som stod överst på pallen med sitt suveräna skytte med 346,9 poäng, före rutinerade Roger Strandh, Mariestad 344,3 och favoriten Elin Åhlin från Bälgviken, som tog bronsmedaljen med 343,9.

Bästa värmlänning var Storfors tjejen Anna Eklöf med 340,2 poäng och en nionde plats.

Ställningsskyttet i Arvikakedjan blev det en norsk uppgörelse. Norrmännen Daniel Sörli och Simon K Claussen hade båda samma resultat (373 poäng) när ett skott återstod i A-finalen. Pressen var hård men det påverkade inte Sörli som fokuserade rätt och sköt sitt sista skott i tioettan och kunde därmed vinna före Simon K Claussen som sköt en sjua. Därmed fick Daniel Sörli med sig tre guldmedaljer hem till Höland och Björkelangen. Han ingick även i det segrande laget som fick 140 poäng och där fick han hjälp av Simon K Claussen och Per-Åge Mortensen.

Bronsmedaljen i Arvikakedjans A-final gick till Elin Åhlin, Bälgviken med 375 poäng och bästa värmlänning blev Fredrik Thyberg från Edsbjörke med 363 poäng och en sjunde plats.

Bästa värmlänning var Storfors tjejen Anna Eklöf med 340,2 poäng och en nionde plats.

Ställningsskyttet i Arvikakedjan blev det en norsk uppgörelse. Norrmännen Daniel Sörli och Simon K Claussen hade båda samma resultat (373 poäng) när ett skott återstod i A-finalen. Pressen var hård men det påverkade inte Sörli som fokuserade rätt och sköt sitt sista skott i tioettan och kunde därmed vinna före Simon K Claussen som sköt en sjua. Därmed fick Daniel Sörli med sig tre guldmedaljer hem till Höland och Björkelangen. Han ingick även i det segrande laget som fick 140 poäng och där fick han hjälp av Simon K Claussen och Per-Åge Mortensen.

Bronsmedaljen i Arvikakedjans A-final gick till Elin Åhlin, Bälgviken med 375 poäng och bästa värmlänning blev Fredrik Thyberg från Edsbjörke med 363 poäng och en sjunde plats.

  • Anna Nilsson