2016-05-31 14:01

2016-05-31 14:01

Höga DM-poäng i Blomsterhult

SKYTTE

Värmlands DM i liggande gevärsskytte avgjordes i Blomsterhult med Karlstad-Ulvsby som arrangör.

Allra bäst gick det för Edaskytten Henry Håkansson då han öppnade mycket starkt med 197 poäng och avslutade med en finalpoäng på 148 och totalt 345. Tvåan Fredrik Thyberg från Edsbjörke var tre poäng efter och Tim Knoblauch från Kungliga Värmlands regemente tog tredjeplatsen med 337 poäng.

I veteranfinalen blev det hemmaseger för Bo Knoblauch efter en hård kamp med Jan-Olof Svensson från Edsbjörke. Knoblauch bärgade till slut segern efter att ha skjutit en tia i det sista finalskottet mot Svenssons nia. Segerpoängen blev 335.

Ungdomsfinalen vanns av David Augustsson från Eda med 338 poäng och andra- samt tredjeplatsen gick till Storforsskyttarna Anna Eklöf, 336, och Johan Larsson, 325 poäng.

Lagtävlingen vanns av förhandstippade Edsbjörke med Fredrik Thyberg, Lars Hedlund och Jan-Olof Svensson med totalt 574 poäng före tvåan Storfors, 571.

Allra bäst gick det för Edaskytten Henry Håkansson då han öppnade mycket starkt med 197 poäng och avslutade med en finalpoäng på 148 och totalt 345. Tvåan Fredrik Thyberg från Edsbjörke var tre poäng efter och Tim Knoblauch från Kungliga Värmlands regemente tog tredjeplatsen med 337 poäng.

I veteranfinalen blev det hemmaseger för Bo Knoblauch efter en hård kamp med Jan-Olof Svensson från Edsbjörke. Knoblauch bärgade till slut segern efter att ha skjutit en tia i det sista finalskottet mot Svenssons nia. Segerpoängen blev 335.

Ungdomsfinalen vanns av David Augustsson från Eda med 338 poäng och andra- samt tredjeplatsen gick till Storforsskyttarna Anna Eklöf, 336, och Johan Larsson, 325 poäng.

Lagtävlingen vanns av förhandstippade Edsbjörke med Fredrik Thyberg, Lars Hedlund och Jan-Olof Svensson med totalt 574 poäng före tvåan Storfors, 571.

  • Anna Nilsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.