2016-04-22 10:42

2016-04-22 10:42

Augustsson treai JSM i Kungsängen

SKYTTE: Trots fadäs i starten

Juniorskytten David Augustsson från Eda tog en efterlängtad bronsmedalj när SM i fältskytte avgjordes på Kungsängens skjutfält, utanför Stockholm.

Dimman låg tät under morgontimmarna och arrangörerna fick vänta en och en halvtimme innan första patrullen kunde åka ut till den första stationen.

Augustsson startade med en fadäs med höjdskruven, men kunde rätta upp situationen och tog till slut en pallplats med 31/13. Ella Carlsson från Ramsberg vann med 36/13 och fick då lite revansch från SM i bana. Silvermedaljen gick till Casper Fredriksson från Ramselefors med 32/8.

Bäste värmlänning i den öppna klassen blev Lars Hedlund, Edsbjörke, på 18:e plats med 37/13. Leif Edvinsson, Kristinehamn, blev bäste värmländske veteran på 19:e plats 37/12. Bo Allansson från Stenungsund segrade med 43/15.

I den öppna klassen vann Gustav Lövgren från Niemisel med 46/19. Han var fantastiskt glad över segern och trodde att det var kört när en femma markerades på dagens sista station. Ingen nådde dock upp till hans slutresultat och därmed kunde Lövgren ta sitt första SM-guld i fältskytte efter att ha blivit tvåa en gång tidigare.

SM-banan var inte lätt, utan bjöd på en hel del utmaningar i bedömningar av avstånd. Dessutom var det snabba väderomslag.

Kikarklassen har kommit mycket starkt. Lennart Gustavsson, Götene, fick särskjuta till sig segern efter att ha besegrat Sem Larsen från Hajom. Båda stannade på maximala 48 träffar.

Anna Nilsson

Dimman låg tät under morgontimmarna och arrangörerna fick vänta en och en halvtimme innan första patrullen kunde åka ut till den första stationen.

Augustsson startade med en fadäs med höjdskruven, men kunde rätta upp situationen och tog till slut en pallplats med 31/13. Ella Carlsson från Ramsberg vann med 36/13 och fick då lite revansch från SM i bana. Silvermedaljen gick till Casper Fredriksson från Ramselefors med 32/8.

Bäste värmlänning i den öppna klassen blev Lars Hedlund, Edsbjörke, på 18:e plats med 37/13. Leif Edvinsson, Kristinehamn, blev bäste värmländske veteran på 19:e plats 37/12. Bo Allansson från Stenungsund segrade med 43/15.

I den öppna klassen vann Gustav Lövgren från Niemisel med 46/19. Han var fantastiskt glad över segern och trodde att det var kört när en femma markerades på dagens sista station. Ingen nådde dock upp till hans slutresultat och därmed kunde Lövgren ta sitt första SM-guld i fältskytte efter att ha blivit tvåa en gång tidigare.

SM-banan var inte lätt, utan bjöd på en hel del utmaningar i bedömningar av avstånd. Dessutom var det snabba väderomslag.

Kikarklassen har kommit mycket starkt. Lennart Gustavsson, Götene, fick särskjuta till sig segern efter att ha besegrat Sem Larsen från Hajom. Båda stannade på maximala 48 träffar.

Anna Nilsson