2015-08-29 06:00

2015-08-29 06:00

Kanondebut av Pernilla Lander Nordin

SKYTTE: Lagguld och femteplats i sportskyttedebuten

Säffle PK:s juniorskytt Pernilla Lander Nordin gjorde sportskyttedebut i lördags, och vilken debut sedan!

Den första tävlingen råkade bli sportskytte-SM i grenen sportpistol, där hon tävlade för Karlstadklubben I2, och tillsammans med I2:s damjunior Sara Palmgren utgjorde de ett av de två lag som ställde upp. Efter grundomgången, som består av ett precisionsmoment och ett snabbskjutningsmoment låg Pernilla på 3:e plats. Därefter sköts final, och där var det ytterst nära att hon fått skjuta om bronsmedalj men i en särskjutning drog hon det kortaste strået och därmed var 5:e platsen ett faktum. Hennes lagkamrat för dagen slutade på en 6:e plats, men deras gemensamma resultat från grundomgången förde dem till ett lagguld, 116 poäng före Öckerö SF.

Sjätteplats

Även pappa Per-Anders Lander var med i Uppsala, tävlande för I2 i grenen grovpistol. För hans del räckte det till en 6:e plats individuellt i H2, en 21:a plats totalt och till 4:e plats i lag med Lennart Carlsson och Lars Palmgren.

Flera andra Säffleskyttar befann sig samtidigt på kretsmästerskap i Charlottenberg, med varierande framgång. Bäst lyckades Alf Sundfeldt i C, där han tog hem förstaplatsen efter en stark final. Även Magnus Elvingson tog sig till final och slutade 5:a i C. I B blev det en 2:a plats till Alf Sundfeldt och en 6:e plats för Petter Sundfeldt.

Den första tävlingen råkade bli sportskytte-SM i grenen sportpistol, där hon tävlade för Karlstadklubben I2, och tillsammans med I2:s damjunior Sara Palmgren utgjorde de ett av de två lag som ställde upp. Efter grundomgången, som består av ett precisionsmoment och ett snabbskjutningsmoment låg Pernilla på 3:e plats. Därefter sköts final, och där var det ytterst nära att hon fått skjuta om bronsmedalj men i en särskjutning drog hon det kortaste strået och därmed var 5:e platsen ett faktum. Hennes lagkamrat för dagen slutade på en 6:e plats, men deras gemensamma resultat från grundomgången förde dem till ett lagguld, 116 poäng före Öckerö SF.

Sjätteplats

Även pappa Per-Anders Lander var med i Uppsala, tävlande för I2 i grenen grovpistol. För hans del räckte det till en 6:e plats individuellt i H2, en 21:a plats totalt och till 4:e plats i lag med Lennart Carlsson och Lars Palmgren.

Flera andra Säffleskyttar befann sig samtidigt på kretsmästerskap i Charlottenberg, med varierande framgång. Bäst lyckades Alf Sundfeldt i C, där han tog hem förstaplatsen efter en stark final. Även Magnus Elvingson tog sig till final och slutade 5:a i C. I B blev det en 2:a plats till Alf Sundfeldt och en 6:e plats för Petter Sundfeldt.