2017-07-11 22:18

2017-07-11 22:18

Rekord för Karlstadsimmet

SIMNING: Hektisk idrottshelg väntar i Karlstad

Karlstadsimmet är en årlig tradition, och som tidigare arrangeras det i Mariebergsviken. Efter en trög start har anmälningarna börjat rassla in med jämna mellanrum och det blir deltagarrekord.

– Det blir runt 70 startande vilket är jättekul. Vi vill såklart växa och få så många som möjligt att vara med och simma, säger arrangören Pär Johansson.

Startfältet innehåller flera intressanta namn, bland annat tidigare världsrekordhållaren på 50 meter bröstsim Emma Igelström, som på senare år har sadlat om till bland annat triathlon.

– Det blir ett väldigt intressant startfält, med både bra elit och motion.

– Det är väldigt roligt att vi får vara här i Mariebergsviken. Tidigare år har vi haft tävlingen i älven, men det har inte alltid funkat så bra. Ett år var det sju knop i vattnet, så man behövde i princip inte simma, och ett annat år var det så grunt att man fick gå på vissa ställen.

Simningen genomförs på fredag, och det blir på distanserna 400, 1500 och 3000 meter, i både herr och damklass.

Triathlon

Dagarna efter, under lördag och söndag, blir det ytterligare tävlingar i Mariebergsskogen när Karlstad Triathlon startar. Under lördagen blir det först sprintdistans, och sedan olympisk. På söndagen blir det den längre medeldistansen.

Sprinten är den kortaste distansen med 400 meter simning, 20 kilometer cykling och fem kilometer löpning. Den olympiska är på 1500 meter simning, 40 kilometer cykling och en mils löpning. Medeldistansen är den längsta, och består av 1930 meter simning, nio mil cykling och 21,1 kilometer löpning.

– Även i triathlon blir det deltagarrekord. 210 anmälda har vi nu, men det lär bli ett par till fram tills starten. I går var det en fransman som ringde och ville tävla, och det fick han såklart.

Alla distanser

Värt att notera är att det finns en deltagare som ska delta i alla distanser. Therese Malakow ifrån Linköping deltar i både Karlstadsimmet och alla tre distanser av Karlstad Traithlon. Sammanlagt blir det 6,8 kilometer simning, 15 mil cykling och 36 kilometer löpning. Lägg då till att Malakow har en pacemaker.

– Det blir runt 70 startande vilket är jättekul. Vi vill såklart växa och få så många som möjligt att vara med och simma, säger arrangören Pär Johansson.

Startfältet innehåller flera intressanta namn, bland annat tidigare världsrekordhållaren på 50 meter bröstsim Emma Igelström, som på senare år har sadlat om till bland annat triathlon.

– Det blir ett väldigt intressant startfält, med både bra elit och motion.

– Det är väldigt roligt att vi får vara här i Mariebergsviken. Tidigare år har vi haft tävlingen i älven, men det har inte alltid funkat så bra. Ett år var det sju knop i vattnet, så man behövde i princip inte simma, och ett annat år var det så grunt att man fick gå på vissa ställen.

Simningen genomförs på fredag, och det blir på distanserna 400, 1500 och 3000 meter, i både herr och damklass.

Triathlon

Dagarna efter, under lördag och söndag, blir det ytterligare tävlingar i Mariebergsskogen när Karlstad Triathlon startar. Under lördagen blir det först sprintdistans, och sedan olympisk. På söndagen blir det den längre medeldistansen.

Sprinten är den kortaste distansen med 400 meter simning, 20 kilometer cykling och fem kilometer löpning. Den olympiska är på 1500 meter simning, 40 kilometer cykling och en mils löpning. Medeldistansen är den längsta, och består av 1930 meter simning, nio mil cykling och 21,1 kilometer löpning.

– Även i triathlon blir det deltagarrekord. 210 anmälda har vi nu, men det lär bli ett par till fram tills starten. I går var det en fransman som ringde och ville tävla, och det fick han såklart.

Alla distanser

Värt att notera är att det finns en deltagare som ska delta i alla distanser. Therese Malakow ifrån Linköping deltar i både Karlstadsimmet och alla tre distanser av Karlstad Traithlon. Sammanlagt blir det 6,8 kilometer simning, 15 mil cykling och 36 kilometer löpning. Lägg då till att Malakow har en pacemaker.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.