2017-07-03 21:58

2017-07-03 22:34

Väntade SM-medaljer för Lina Watz

SIMNING: Guld på 50 meter fjäril

Den värmländska parasimmaren Lina Watz har under de senaste dagarna tävlat i SM. Utdelningen har varit fin, på disciplinerna 50 meter rygg och fritt blev det silver, och på 50 fjäril fick värmländskan motta den ädlaste valören.

– Det var trots allt ganska väntade medaljer. Att det skulle bli två silver trodde jag efter som Maja Reichard (guldmedaljör på 50 rygg- och fritt) är så svår att rå på. Men det var roligt att jag kunde avsluta fint med ett guld, säger Watz.

I guldloppet på 50 meter fjäril blev det dessutom årsbästa med tiden 33.73.

”Lära känna min kropp”

Innan levde Watz utan höger vadben, något som hon föddes med. Men tidigt i vintras amputerade hon bort benet efter flera år med smärtor. Vägen tillbaka har gått fort men varit långt ifrån oproblematisk.

– Det dröjde inte länge innan jag var tillbaka i bassängen, men jag har haft ett operationssår som inte vill läka och därför har jag inte kunnat träna som jag vill nu inför SM. Jag kom hit utan några förväntningar på att simma fort men det har känts bra trots allt.

SM markerade slutet för Watz korta säsong, och hon ställer nu in sig på andra mål.

– Först och främst vill jag lära känna min kropp eftersom det är en ganska stor förändring som har skett. Sen hoppas jag kunna köra igång med träning i höst, målet är EM i Dublin 2018.

Parasimmarna Tobias Klasson, Säffle, och Jesper Andersson, Deje, fortsätter också de att plocka medaljer. På 50 meter frisim tog Klasson sitt fjärde guld under veckan, och Andersson sitt andra silver, och sedan innan har Dejesimmaren också ett brons.

– Det var trots allt ganska väntade medaljer. Att det skulle bli två silver trodde jag efter som Maja Reichard (guldmedaljör på 50 rygg- och fritt) är så svår att rå på. Men det var roligt att jag kunde avsluta fint med ett guld, säger Watz.

I guldloppet på 50 meter fjäril blev det dessutom årsbästa med tiden 33.73.

”Lära känna min kropp”

Innan levde Watz utan höger vadben, något som hon föddes med. Men tidigt i vintras amputerade hon bort benet efter flera år med smärtor. Vägen tillbaka har gått fort men varit långt ifrån oproblematisk.

– Det dröjde inte länge innan jag var tillbaka i bassängen, men jag har haft ett operationssår som inte vill läka och därför har jag inte kunnat träna som jag vill nu inför SM. Jag kom hit utan några förväntningar på att simma fort men det har känts bra trots allt.

SM markerade slutet för Watz korta säsong, och hon ställer nu in sig på andra mål.

– Först och främst vill jag lära känna min kropp eftersom det är en ganska stor förändring som har skett. Sen hoppas jag kunna köra igång med träning i höst, målet är EM i Dublin 2018.

Parasimmarna Tobias Klasson, Säffle, och Jesper Andersson, Deje, fortsätter också de att plocka medaljer. På 50 meter frisim tog Klasson sitt fjärde guld under veckan, och Andersson sitt andra silver, och sedan innan har Dejesimmaren också ett brons.

  • Erik Dahlén