2018-02-12 15:54

2018-02-12 15:54

Haag klar för Gothenburg Horse Show

RIDSPORT: "Betyder jättemycket – har varit mitt mål hela säsongen"

Efter en lyckad helg står det nu klart att Karlstad ridklubbs Emma Haag är klar för Gothenburg Horse Show.
– Det betyder jättemycket. Det har varit mitt mål hela säsongen, säger den 17-årige hopptalangen.

16 ekipage från juniorcupen Morgondagens vinnare har kvalificerat sig till den stora finalen i Scandinavium, Göteborg.

– Det ska bli jättekul att rida i en så stor arena. Hela världseliten kommer att vara där. Typ Peder Fredricson, som vann Jerringpriset för andra året i rad, Stephanie Holmén och Malin Baryard Johnsson, säger Emma Haag och medger att den utkvitterade finalbiljetten till Gothenburg Horse Show betyder mycket för hennes karriär.

– Man blir väldigt uppmärksammad när man är där. Det är väldigt mycket publik och även många andra ryttare kommer kunna se mig.

1,35-kvalet var uppdelat i sex delar och inför den sista som avgjordes i Borås i helgen låg Haag och Di Luca på 15:e plats.

– Jag visste att jag skulle klara det om jag skulle få en bra placering. Annars hade det berott på hur det gått för de andra, säger Haag.

Det värmländska ekipaget behövde dock inte förlita sig på andras resultat. Haag och Di Luca tog i stället saken i egna händer och hoppade hem tredjeplatsen vilket betydde att paret klättrade till åttonde plats totalt.

– Jag är väldigt nöjd. Min häst hoppade jättebra.

Gothenburg Horse Show avgörs nästa vecka.

Vad är målsättningen?

– Det är klart man vill att det ska gå bra men det är svårt att veta innan. Det är tuff konkurrens, för det är verkligen de 16 bästa i Sverige jag kommer tävla mot, men jag hoppas att vi behåller formkurvan från helgen.

Bland U25-ryttare har värmlänningen Filip Ågren kvalificerat sig till Gothenburg Horse Show tillsammans med hästen Cardina.

16 ekipage från juniorcupen Morgondagens vinnare har kvalificerat sig till den stora finalen i Scandinavium, Göteborg.

– Det ska bli jättekul att rida i en så stor arena. Hela världseliten kommer att vara där. Typ Peder Fredricson, som vann Jerringpriset för andra året i rad, Stephanie Holmén och Malin Baryard Johnsson, säger Emma Haag och medger att den utkvitterade finalbiljetten till Gothenburg Horse Show betyder mycket för hennes karriär.

– Man blir väldigt uppmärksammad när man är där. Det är väldigt mycket publik och även många andra ryttare kommer kunna se mig.

1,35-kvalet var uppdelat i sex delar och inför den sista som avgjordes i Borås i helgen låg Haag och Di Luca på 15:e plats.

– Jag visste att jag skulle klara det om jag skulle få en bra placering. Annars hade det berott på hur det gått för de andra, säger Haag.

Det värmländska ekipaget behövde dock inte förlita sig på andras resultat. Haag och Di Luca tog i stället saken i egna händer och hoppade hem tredjeplatsen vilket betydde att paret klättrade till åttonde plats totalt.

– Jag är väldigt nöjd. Min häst hoppade jättebra.

Gothenburg Horse Show avgörs nästa vecka.

Vad är målsättningen?

– Det är klart man vill att det ska gå bra men det är svårt att veta innan. Det är tuff konkurrens, för det är verkligen de 16 bästa i Sverige jag kommer tävla mot, men jag hoppas att vi behåller formkurvan från helgen.

Bland U25-ryttare har värmlänningen Filip Ågren kvalificerat sig till Gothenburg Horse Show tillsammans med hästen Cardina.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.