2017-07-02 21:09

2017-07-03 08:01

Nordiska mästerskapet på Hammarö – en succé

RIDSPORT: "Vi är mycket nöjda med mästerskapet"

Nordiska mästerskapet i hoppning och dressyr har under helgen arrangerats på Hammarö. Tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson var utmattad men belåten när hon summerade mästerskapet.
– Det har varit intensiva och roliga dagar. Vi har fått väldigt positiv respons från både förbund, de tävlande och andra länders representanter, säger hon.

Förutsättningarna för mästerskapet gick inte heller det att klaga på. Solen lyste klart på Hästviken och Equality Line Arena under de fyra tävlingsdagarna när de tävlande gjorde upp i både hopp och dressyr. I dressyren har det varit genomgående hög klass med flera av nordens bästa på plats. I hopptävlingarna tävlade ryttare under 25 år som spås bli morgondagens stjärnor.

– Vi är mycket nöjda med mästerskapet. Fantastiska prestationer, vackert väder och duktiga funktionärer, säger Wilhelmsson.

Regosa – en blivande stjärna

För värmländsk del har NM uteslutande handlat om 13 åriga stjärnskottet Hannah Regosa. Regosa tog NM-guld i lagdressyren i fredags på Moelgarnedd Montana RW 114 tillsammans med lagkamraterna Lovisa Adamsson, Ellen Hedbys och Ellen Olsson. Under lördagens individuella mästerskap i dressyr följde Grumstjejen upp guldet med en imponerande sjundeplats på procenten 67,610.

– Hon är fantastiskt duktig, otroligt imponerande för en 13 åring. En kommande storstjärna om hon inte redan nu får klassas som det, säger Wilhelmsson.

Framgångsrik idrottsfamilj

En annan intressant vinnare under helgen var Janelle Larsson, dotter till fotbollslegendaren Henrik Larsson, som vann junior-NM i hoppning på Staralme Esc Z. Larsson var tillsammans med två andra ryttare felfria efter fyra rundor vilket resulterade i omhoppning där Helsingborgstjejen till slut stod som segrare.

Förutsättningarna för mästerskapet gick inte heller det att klaga på. Solen lyste klart på Hästviken och Equality Line Arena under de fyra tävlingsdagarna när de tävlande gjorde upp i både hopp och dressyr. I dressyren har det varit genomgående hög klass med flera av nordens bästa på plats. I hopptävlingarna tävlade ryttare under 25 år som spås bli morgondagens stjärnor.

– Vi är mycket nöjda med mästerskapet. Fantastiska prestationer, vackert väder och duktiga funktionärer, säger Wilhelmsson.

Regosa – en blivande stjärna

För värmländsk del har NM uteslutande handlat om 13 åriga stjärnskottet Hannah Regosa. Regosa tog NM-guld i lagdressyren i fredags på Moelgarnedd Montana RW 114 tillsammans med lagkamraterna Lovisa Adamsson, Ellen Hedbys och Ellen Olsson. Under lördagens individuella mästerskap i dressyr följde Grumstjejen upp guldet med en imponerande sjundeplats på procenten 67,610.

– Hon är fantastiskt duktig, otroligt imponerande för en 13 åring. En kommande storstjärna om hon inte redan nu får klassas som det, säger Wilhelmsson.

Framgångsrik idrottsfamilj

En annan intressant vinnare under helgen var Janelle Larsson, dotter till fotbollslegendaren Henrik Larsson, som vann junior-NM i hoppning på Staralme Esc Z. Larsson var tillsammans med två andra ryttare felfria efter fyra rundor vilket resulterade i omhoppning där Helsingborgstjejen till slut stod som segrare.

  • John Stenberg