2017-06-18 20:04

2017-06-18 20:04

Storstilad seger för Jacobs

RIDSPORT: Vinst i det sista uppträdandet

Det blev värmländskt på förstaplatsen när unghästfinalerna avgjordes under Ponny-SM i dressyr på söndagen. Jasmine Jacobs, tävlande för Ryttarsällskapet Grums, tog en övertygande seger tillsammans med hästen Taxman.
– Det är jätteroligt att vinna, säger Jacobs.

Ponny-SM i dressyr har haft sin gång från fredagen fram till måndag och det var finalavgörande i klassen unghästar under söndagen. Det värmländska hoppet stod främst till Jasmine Jacobs från Grums och hennes häst Taxman. Jacobs låg på en klar förstaplats inför finalritten med ett resultat på 77.8 av möjliga 100 från föregående dags tävlande, 4.2 före tvåan. Finalpasset skulle gå än bättre för Grumsrytterskan vars rutin blev riktigt lyckad och gav en poäng på 79.2. Totalresultatet blev därmed 157.0 och innebar en överlägsen seger för en nöjd Jacobs.

– Det kändes jättebra, säger Jacobs som var lite överraskad över framgången.

– Jag trodde inte att det skulle gå så bra då det var osäkert om jag ens skulle komma med först, men uppenbarligen blev det bra, ler hon glatt.

Förbättringen under finalritten var något som Jacobs tydligt kände av.

– I dag var jag väldigt nöjd. Taxman var jättelugn och mer med mig i dag i stället för att vara på allt annat. I går var det sådär och han var lite spänd, säger Jacobs.

Tävlingssegern var också det sista uppträdandet tillsammans för Jasmine Jacobs och 5-åriga hästen.

– Han ska säljas nu och jag ska nog sluta med ridning, berättar Jacobs.

Måndagsfinaler

Under måndagen går de avslutande tävlingarna av stapeln, med finaler i ett antal klasser. Också där finns det goda möjligheter till framskjutna värmländska placeringar genom Linnea Holmgren och Hannah Regosa. Båda tävlande för Grums. Hannah Regosa ligger fyra inför det stundande finalpasset och är förväntansfull.

– Mitt mål för finalen i morgon är att ha roligt och visa vad vi kan. Alla är jätteduktiga och det är många som fightas om det, men jag tror det kommer gå bra, säger Regosa som var belåten med prestationen hittills.

– Det har gått bra. Första passet kändes jättebra, men domarna höll inte riktigt med. Andra passet kändes och gick bra, så jag är jättenöjd än så länge, säger hon.

Ponny-SM i dressyr har haft sin gång från fredagen fram till måndag och det var finalavgörande i klassen unghästar under söndagen. Det värmländska hoppet stod främst till Jasmine Jacobs från Grums och hennes häst Taxman. Jacobs låg på en klar förstaplats inför finalritten med ett resultat på 77.8 av möjliga 100 från föregående dags tävlande, 4.2 före tvåan. Finalpasset skulle gå än bättre för Grumsrytterskan vars rutin blev riktigt lyckad och gav en poäng på 79.2. Totalresultatet blev därmed 157.0 och innebar en överlägsen seger för en nöjd Jacobs.

– Det kändes jättebra, säger Jacobs som var lite överraskad över framgången.

– Jag trodde inte att det skulle gå så bra då det var osäkert om jag ens skulle komma med först, men uppenbarligen blev det bra, ler hon glatt.

Förbättringen under finalritten var något som Jacobs tydligt kände av.

– I dag var jag väldigt nöjd. Taxman var jättelugn och mer med mig i dag i stället för att vara på allt annat. I går var det sådär och han var lite spänd, säger Jacobs.

Tävlingssegern var också det sista uppträdandet tillsammans för Jasmine Jacobs och 5-åriga hästen.

– Han ska säljas nu och jag ska nog sluta med ridning, berättar Jacobs.

Måndagsfinaler

Under måndagen går de avslutande tävlingarna av stapeln, med finaler i ett antal klasser. Också där finns det goda möjligheter till framskjutna värmländska placeringar genom Linnea Holmgren och Hannah Regosa. Båda tävlande för Grums. Hannah Regosa ligger fyra inför det stundande finalpasset och är förväntansfull.

– Mitt mål för finalen i morgon är att ha roligt och visa vad vi kan. Alla är jätteduktiga och det är många som fightas om det, men jag tror det kommer gå bra, säger Regosa som var belåten med prestationen hittills.

– Det har gått bra. Första passet kändes jättebra, men domarna höll inte riktigt med. Andra passet kändes och gick bra, så jag är jättenöjd än så länge, säger hon.

  • Oskar Persson Ed