2018-04-22 20:12

2018-04-22 20:12

Talangerna Cornelia och Rasmus imponerade

ORIENTERING: Värmländsk säsongstart utanför Karlskoga

Så har orienteringssäsongen också sprungit igång i Värmland.
De värmländska seniorerna hade svårt att hänga med i toppskiktet. Däremot ser det lovande ut på ungdomssidan. Två talanger som verkligen visade framfötterna var Rasmus Pettersson, OK Djerf och Cornelia Kindlund, OK Tyr.

Rasmus vann lördagen tävling Letälvsträffen i H16 och blev tvåa på söndagen i Boforsloppet.

– I Boforsloppet hindrades jag något av att jag började blöda näsblod. Kartan blev nedsölad så jag fick försöka hålla den lite längre ifrån mig, berättar Rasmus.

Cornelia Kindlund var snäppet vassare än Rasmus. Hon vann båda tävlingsdagarna. Det som gör hennes prestationer extra stark är att hon tävlade mot äldre konkurrenter. Normalt springer Cornelia i D14-klassen, men den här helgen hade hon tagit klivet upp i D16.

– Dels gör jag det för att det är kul att tävla med de kompisar jag har i D16-klassen, dels för att jag gillar utmaningen att springa lite svårare banor, berättar den talangfulla Tyrtjejen.

Cornelia klarade utmaningen i D16 med glans. Hon gjorde i princip inga misstag alls.

Det gjordes närmare 1000 starter i de två tävlingar som Degerfors OK och OK Djerf bjöd på i det gemensamma arrangemanget vid Östervik på östsidan av sjön Möckeln.

Terrängen var inte alldeles lättsprungen. Det var en hel del ris och undervegetation som reducerade löpfarten.

I D21 vann Beata Falk från OK Kåre båda dagarna. Landslagsmannen Martin Regborn från Hagaby i Örebro visade klass i söndagens långdistans och vann med fem minuter. Bästa värmländska prestationen i seniorklasserna svarade Stina Granefelt, OK Tyr, för. Hon kom tvåa i lördagens medeldistans, men var ändå fyra minuter bakom överlägsna Beata Falk.

Rasmus vann lördagen tävling Letälvsträffen i H16 och blev tvåa på söndagen i Boforsloppet.

– I Boforsloppet hindrades jag något av att jag började blöda näsblod. Kartan blev nedsölad så jag fick försöka hålla den lite längre ifrån mig, berättar Rasmus.

Cornelia Kindlund var snäppet vassare än Rasmus. Hon vann båda tävlingsdagarna. Det som gör hennes prestationer extra stark är att hon tävlade mot äldre konkurrenter. Normalt springer Cornelia i D14-klassen, men den här helgen hade hon tagit klivet upp i D16.

– Dels gör jag det för att det är kul att tävla med de kompisar jag har i D16-klassen, dels för att jag gillar utmaningen att springa lite svårare banor, berättar den talangfulla Tyrtjejen.

Cornelia klarade utmaningen i D16 med glans. Hon gjorde i princip inga misstag alls.

Det gjordes närmare 1000 starter i de två tävlingar som Degerfors OK och OK Djerf bjöd på i det gemensamma arrangemanget vid Östervik på östsidan av sjön Möckeln.

Terrängen var inte alldeles lättsprungen. Det var en hel del ris och undervegetation som reducerade löpfarten.

I D21 vann Beata Falk från OK Kåre båda dagarna. Landslagsmannen Martin Regborn från Hagaby i Örebro visade klass i söndagens långdistans och vann med fem minuter. Bästa värmländska prestationen i seniorklasserna svarade Stina Granefelt, OK Tyr, för. Hon kom tvåa i lördagens medeldistans, men var ändå fyra minuter bakom överlägsna Beata Falk.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.