2018-04-16 10:16

2018-04-16 10:16

Leandersson i fin form inför EM

ORIENTERING: Imponerade på medeldistans i Skåne

Jonas Leandersson visar storform inför EM.
Den förre OK Tyr-löparen vann det sista testet inför mästerskapet i finaste stil.

Testet var den medeldistans som avslutade helgens Swedish League-sammandrag på Söderåsen utanför Helsingborg.

Leandersson, numera tävlandes för Södertälje-Nykvarn, vann på 34.20 - 32 sekunder före norske storstjärnan Olav Lundanes. Lundanes besegrade i sin tur Emil Svensk, Stora Tuna, med en sekund.

– Det var ett konsekvent lopp från start till mål. Jag är väldigt, väldigt nöjd. En seger i det här startfältet ... det är klart att det känns bra, säger Leandersson i ett pressmeddelande från Svenska orienteringsförbundet.

Och inför EM har han förhoppningarna klara.

– Mitt huvudfokus har legat på sprint även i år, och jag tycker att jag har gjort en bra vinter. Det hoppas jag såklart ska generera resultat i skogen också. På EM kommer ju sprinten först i programmet, så först bockar man av den, och sedan gäller det att se till helheten av veckan. Jag har inte stängt några dörrar utan vi får se vad Håkan (Carlsson, förbundskapten) kommer fram till. Jag kör det jag får tilldelat, helt enkelt. Jag är redo för det mesta.

EM avgörs i schweiziska Ticino 5–13 maj.

Testet var den medeldistans som avslutade helgens Swedish League-sammandrag på Söderåsen utanför Helsingborg.

Leandersson, numera tävlandes för Södertälje-Nykvarn, vann på 34.20 - 32 sekunder före norske storstjärnan Olav Lundanes. Lundanes besegrade i sin tur Emil Svensk, Stora Tuna, med en sekund.

– Det var ett konsekvent lopp från start till mål. Jag är väldigt, väldigt nöjd. En seger i det här startfältet ... det är klart att det känns bra, säger Leandersson i ett pressmeddelande från Svenska orienteringsförbundet.

Och inför EM har han förhoppningarna klara.

– Mitt huvudfokus har legat på sprint även i år, och jag tycker att jag har gjort en bra vinter. Det hoppas jag såklart ska generera resultat i skogen också. På EM kommer ju sprinten först i programmet, så först bockar man av den, och sedan gäller det att se till helheten av veckan. Jag har inte stängt några dörrar utan vi får se vad Håkan (Carlsson, förbundskapten) kommer fram till. Jag kör det jag får tilldelat, helt enkelt. Jag är redo för det mesta.

EM avgörs i schweiziska Ticino 5–13 maj.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.