2017-09-18 14:15

2017-09-18 15:04

Lars-Håkan historisk mästare

MTBO: Hård fajt om guldet

Lars-Håkan Bengtsson från OK Tyr blev en historisk mästare på Frykstahöjden utanför Kil i lördags.
Han vann seniorklassen vid Värmlands allra första distriktsmästerskap i mountainbikeorientering.

– Det var en riktigt svår bana. Jag har gjort flera mindre misstag, berättar Lars-Håkan.

Segern satt dock långt inne. Lars-Håkan bjöds på skarpast möjliga motstånd från unge Oskar Johansson från Västvärmlands OK.

Oskar ledde tävlingen fram till den 25:e av de 30 kontrollerna. I mål fick han se sig slagen med futtiga fyra sekunder efter drygt en timmes körning.

Kils OK arrangerade det historiska distriktsmästerskapet. Det blev en tävling i lättkörd terräng, till stora delar förlagd till Frykstahöjdens tallhedsområde. Men där finns också något som fick många deltagare att köra bort sig – ett virrvarr av stigar, stora som små.

Lägg därtill att banläggaren Peter Carlberg hade stoppat in mycket kontroller i detta medeldistanslopp och det blev en tävling som ställde deltagarna på rejäla prov i att kunna läsa kartan i fart på cykeln.

Drygt 50-talet deltagare kom till start i tävlingen. Tyvärr kunde ingen dammästarinna koras då inga D21:or var anmälda.

– Det var en riktigt svår bana. Jag har gjort flera mindre misstag, berättar Lars-Håkan.

Segern satt dock långt inne. Lars-Håkan bjöds på skarpast möjliga motstånd från unge Oskar Johansson från Västvärmlands OK.

Oskar ledde tävlingen fram till den 25:e av de 30 kontrollerna. I mål fick han se sig slagen med futtiga fyra sekunder efter drygt en timmes körning.

Kils OK arrangerade det historiska distriktsmästerskapet. Det blev en tävling i lättkörd terräng, till stora delar förlagd till Frykstahöjdens tallhedsområde. Men där finns också något som fick många deltagare att köra bort sig – ett virrvarr av stigar, stora som små.

Lägg därtill att banläggaren Peter Carlberg hade stoppat in mycket kontroller i detta medeldistanslopp och det blev en tävling som ställde deltagarna på rejäla prov i att kunna läsa kartan i fart på cykeln.

Drygt 50-talet deltagare kom till start i tävlingen. Tyvärr kunde ingen dammästarinna koras då inga D21:or var anmälda.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.