2017-09-04 21:59

2017-09-04 21:59

Marie vann Värmlandsserien

MTBO: "Jag kände att jag var tvungen att prova och det var ju riktigt roligt!"

Värmlandsserien i mountainbikeorientering hade sin åttonde och sista deltävling under måndagskvällen i Skattkärr. På damsidans långa distans blev det seger för Marie Alfredsson, tävlandes för OK Tyr.

– Klart det är kul att vinna, men så många deltagare var det inte. De flesta tjejer kör de kortare distanserna, men för mig som ser det här mest som träning så blir det lite för kort, säger Alfredsson.

Värmlandsserien är en ny tävling, detta var bara andra upplagan. Alfredsson vann fjolårets tävling också. Av de sex deltävlingar hon har ställt upp i har hon vunnit fem. I totalställningen gav det henne en seger med över 100 poäng. Tvåa blev Maria Marinopoulou från Umara SC.

Inspiration från sonen

Mountainbikeorientering eller MTBO är precis vad det låter som, orientering på en mountainbike. För Alfredsson var det sonen som introducerade henne för sporten.

– Jag har hållit på med vanlig orientering under många år, och sonen har kört monutainbikeorientering. Jag kände att jag var tvungen att prova och det var ju riktigt roligt! Jag brukar köra dessa tävlingar som är runt i Värmland.

Vad är roligast?

– Det är nog ändå vanlig orientering. Fast MTBO är väldigt roligt det också.

Fortsättning

Sporten MTBO är också den ganska ny, men Alfredsson kommer fortsätta att tävla. Fast vanlig orientering är hon inte villig att ge upp.

– Visst kommer jag fortsätta. Jag kanske åker på någon SM-tävling någon gång. Men jag vill fortsätta orientera också. Oftast nu så kan man kombinera under tävlingar. Tävlingarna brukar lägga vanlig orientering först och efter det så kommer MTBO-etapper.

I herrarnas långa distans blev det Peter Gustafsson från Team Outdoorexperten som segrade framför Skattkärrs Stefan Wennberg. Totalställningen var klar redan på förhand, så varken Wennberg eller Gustafsson körde den sista deltävlingen. Herrarnas medelklass vanns av Johan Wisenius och damernas dito av Lisbeth Celander.

Säsongen är dock inte riktigt slut än. Under nästkommande helg så arrangeras ett distriktsmästerskap i Kil.

– Klart det är kul att vinna, men så många deltagare var det inte. De flesta tjejer kör de kortare distanserna, men för mig som ser det här mest som träning så blir det lite för kort, säger Alfredsson.

Värmlandsserien är en ny tävling, detta var bara andra upplagan. Alfredsson vann fjolårets tävling också. Av de sex deltävlingar hon har ställt upp i har hon vunnit fem. I totalställningen gav det henne en seger med över 100 poäng. Tvåa blev Maria Marinopoulou från Umara SC.

Inspiration från sonen

Mountainbikeorientering eller MTBO är precis vad det låter som, orientering på en mountainbike. För Alfredsson var det sonen som introducerade henne för sporten.

– Jag har hållit på med vanlig orientering under många år, och sonen har kört monutainbikeorientering. Jag kände att jag var tvungen att prova och det var ju riktigt roligt! Jag brukar köra dessa tävlingar som är runt i Värmland.

Vad är roligast?

– Det är nog ändå vanlig orientering. Fast MTBO är väldigt roligt det också.

Fortsättning

Sporten MTBO är också den ganska ny, men Alfredsson kommer fortsätta att tävla. Fast vanlig orientering är hon inte villig att ge upp.

– Visst kommer jag fortsätta. Jag kanske åker på någon SM-tävling någon gång. Men jag vill fortsätta orientera också. Oftast nu så kan man kombinera under tävlingar. Tävlingarna brukar lägga vanlig orientering först och efter det så kommer MTBO-etapper.

I herrarnas långa distans blev det Peter Gustafsson från Team Outdoorexperten som segrade framför Skattkärrs Stefan Wennberg. Totalställningen var klar redan på förhand, så varken Wennberg eller Gustafsson körde den sista deltävlingen. Herrarnas medelklass vanns av Johan Wisenius och damernas dito av Lisbeth Celander.

Säsongen är dock inte riktigt slut än. Under nästkommande helg så arrangeras ett distriktsmästerskap i Kil.

  • Erik Dahlén