2017-07-28 18:36

2017-07-28 18:36

Isak imponerade på idolen

O-RINGEN: Unge smålänningen vann alla etapper

O-ringens suverän hittar man i H11-klassen. Isak Eskilsson vann alla fem etapperna.
– Jag har att lära av honom. Han är fantastiskt duktig, säger världsmästaren Olav Lundanes.

Isak lär suga åt sig av berömmet. Lundanes är nämligen den unge smålänningens stora idol. Det började för några år sedan när Isak och pappa Fridolf var på en resa till Halden. Där träffade de Olav. Isak fick en Haldentröja som han sedan sprang med på många tävlingar. På sin mobiltelefons skalskydd har han dessutom en bild på Olav.

Efter den femte etappen fick Isak träffa sin idol igen. Det ordnade NWT.

– Fem etappsegrar, det imponerar verkligen, säger Lundanes, som var mindre imponerad över sin insats på den femte dagen.

– Men egentligen var det inte den här dagen som förstörde för mig utan det var på den första etappen då jag bommade för mycket.

Isak har till och med varit hemma i Olavs hemby i det norska fjordlandskapet på västlandet och sprungit orientering. Isak tycker det var synd att Olav inte fick vinna O-ringen. Själv var han förstås nöjd över att ha vunnit sin andra raka O-ringenseger.

– Jag tog det lugnt, chansade inte och såg till att stämpla rätt, berättar han om sin taktik på sista etappen.

Isak lär suga åt sig av berömmet. Lundanes är nämligen den unge smålänningens stora idol. Det började för några år sedan när Isak och pappa Fridolf var på en resa till Halden. Där träffade de Olav. Isak fick en Haldentröja som han sedan sprang med på många tävlingar. På sin mobiltelefons skalskydd har han dessutom en bild på Olav.

Efter den femte etappen fick Isak träffa sin idol igen. Det ordnade NWT.

– Fem etappsegrar, det imponerar verkligen, säger Lundanes, som var mindre imponerad över sin insats på den femte dagen.

– Men egentligen var det inte den här dagen som förstörde för mig utan det var på den första etappen då jag bommade för mycket.

Isak har till och med varit hemma i Olavs hemby i det norska fjordlandskapet på västlandet och sprungit orientering. Isak tycker det var synd att Olav inte fick vinna O-ringen. Själv var han förstås nöjd över att ha vunnit sin andra raka O-ringenseger.

– Jag tog det lugnt, chansade inte och såg till att stämpla rätt, berättar han om sin taktik på sista etappen.