2016-09-25 18:11

2016-09-27 08:39

Tyr tog hem seriesegern

Orientering

Det svänger om Värmlandsserien i orientering.
De senaste åren har Kils OK vunnit denna breddmönstring. I stället för en ny vinst degraderades Kil till B-gruppen.
Vann gjorde OK Tyr som några gånger under senare år varit nere i B-gruppen och vänt.

Det blev en soldränkt värmländsk orienteringsfinal i natursköna Liljedal när OK Älgen ordnade Värmlandsserien på söndagen. Ny karta och ganska tuffa förutsättningar bjöds det på. Området alldeles sydöst om Lilejdal är inte helt lättorienterat med sina många skarpa höjdåsar.

OK Tyr bjöd klubbarna i A-gruppen på en hel del handikapp. Den så kallade mobiliseringspoängen, antalet startande löpare i förhållande till orienterare i Värmlandsregistret, var inte så imponerande för Tyr. Karlstadsklubben fick ihop 94 poäng, att jämföras med IK Vikings OK som hade 293 och OK Hierne med maximala 300.

Det Tyr gav de andra klubbarna i försprång togs igen med råge under själva tävlingen. Tyr vann till slut med totaltpoängen 831, vilket var 295 poäng bättre än tvåan IK Vikings OK. Trea var Västvärmlands OK som var blott 15 poäng bakom Viking.

Kils OK och OK Hierne hamnade på nedflyttningsplats.

I B-gruppen tog Skattkärrs SOK en mycket klar seger och var drygt 300 poäng före överraskningen OK Fryksdalen. De här två klubbarna går upp till A-gruppen nästa år.

Det blev en soldränkt värmländsk orienteringsfinal i natursköna Liljedal när OK Älgen ordnade Värmlandsserien på söndagen. Ny karta och ganska tuffa förutsättningar bjöds det på. Området alldeles sydöst om Lilejdal är inte helt lättorienterat med sina många skarpa höjdåsar.

OK Tyr bjöd klubbarna i A-gruppen på en hel del handikapp. Den så kallade mobiliseringspoängen, antalet startande löpare i förhållande till orienterare i Värmlandsregistret, var inte så imponerande för Tyr. Karlstadsklubben fick ihop 94 poäng, att jämföras med IK Vikings OK som hade 293 och OK Hierne med maximala 300.

Det Tyr gav de andra klubbarna i försprång togs igen med råge under själva tävlingen. Tyr vann till slut med totaltpoängen 831, vilket var 295 poäng bättre än tvåan IK Vikings OK. Trea var Västvärmlands OK som var blott 15 poäng bakom Viking.

Kils OK och OK Hierne hamnade på nedflyttningsplats.

I B-gruppen tog Skattkärrs SOK en mycket klar seger och var drygt 300 poäng före överraskningen OK Fryksdalen. De här två klubbarna går upp till A-gruppen nästa år.