2016-09-23 11:15

2016-09-23 11:15

Viking mobiliserar bra

ORIENTERING

På söndag avgörs vilken värmländsk orienteringsklubb som har bästa bredden. De senaste åren har Kils OK prenumererat på titeln. Värmlandsserien avgörs i Liljedal med OK Älgen som arrangör.

Klubbarna erövrar placeringspoäng på de olika banorna, banseger ger 20 poäng. Dessutom får klubbarna så kallade mobiliseringspoäng. Många startande i förhållande till antal orienterare i Värmlandsregistret kan ge maximalt 300 mobiliseringspoäng.

Sett till antalet föranmälda så har Viking skaffat sig ett bra utgångsläge. Klubben har 32 i Värmlandsregistret och 47 anmälda. Med det har man nästan full pott i mobiliseringspoäng, att jämföras med Kil och Tyr som har 112 respektive 81 poäng.

 

Klubbarna erövrar placeringspoäng på de olika banorna, banseger ger 20 poäng. Dessutom får klubbarna så kallade mobiliseringspoäng. Många startande i förhållande till antal orienterare i Värmlandsregistret kan ge maximalt 300 mobiliseringspoäng.

Sett till antalet föranmälda så har Viking skaffat sig ett bra utgångsläge. Klubben har 32 i Värmlandsregistret och 47 anmälda. Med det har man nästan full pott i mobiliseringspoäng, att jämföras med Kil och Tyr som har 112 respektive 81 poäng.