2016-03-18 17:21

2016-03-18 17:21

Ludvig vann – trotssega vasaloppsben

ORIENTERING: Kylklampen springer mot final

Orienterarna jagar reflexstavar vintern lång i nattcupen Kylklampen. I onsdags gick näst sista deltävlingen.
Snabbast till målet på långa banan var Ludvig Eriksson, som uppskattade barmarken men också hade ett skidlopp i sig som kändes i benen.

Orientering vintertid kan vara nyckfullt; kallt, massor av snö eller halkigt. Den nionde deltävlingen, som gick på Harberget i Kristinehamn, avgjordes med de förutsättningar som orienterarna gillar bäst – barmark. Det varma vårvädret har smält undan snön i rekordfart.

Det gillade Ludvig Eriksson, Södertälje. Han tog sin tredje seger på de senaste fyra loppen.

– Det gick rätt till de allra flesta kontrollerna, konstaterar Ludvig, som vann en tajt sprutstrid med Oskar Eklöf från Rehns BK, Bollnäs.

Dock var Ludvigs ben lite sega.

– Jag åkte Vasaloppet förra söndagen. Det sitter i benen än.

Ludvig gjorde bra i från sig även där, åkte mellan Sälen och Mora på 5.29 timmar.

På Kylklampens mellanbana var det två ungdomar i täten. Tyrlöparen Johan Gustafsson, 19 år, solosprang större delen av banan och vann med drygt två minuter tillgodo på klubbkompisen Oskar Nyman, 16 år. Vinnare på korta banan blev Degerforsveteranen Tore Martinsson.

Finalen av Kylklampen går först om tre veckor i Karlstad.

Orientering vintertid kan vara nyckfullt; kallt, massor av snö eller halkigt. Den nionde deltävlingen, som gick på Harberget i Kristinehamn, avgjordes med de förutsättningar som orienterarna gillar bäst – barmark. Det varma vårvädret har smält undan snön i rekordfart.

Det gillade Ludvig Eriksson, Södertälje. Han tog sin tredje seger på de senaste fyra loppen.

– Det gick rätt till de allra flesta kontrollerna, konstaterar Ludvig, som vann en tajt sprutstrid med Oskar Eklöf från Rehns BK, Bollnäs.

Dock var Ludvigs ben lite sega.

– Jag åkte Vasaloppet förra söndagen. Det sitter i benen än.

Ludvig gjorde bra i från sig även där, åkte mellan Sälen och Mora på 5.29 timmar.

På Kylklampens mellanbana var det två ungdomar i täten. Tyrlöparen Johan Gustafsson, 19 år, solosprang större delen av banan och vann med drygt två minuter tillgodo på klubbkompisen Oskar Nyman, 16 år. Vinnare på korta banan blev Degerforsveteranen Tore Martinsson.

Finalen av Kylklampen går först om tre veckor i Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.