2015-11-21 06:00

2015-11-21 06:00

Dubbelsprint på natten med Älgen

GRUMS

Orienteringsklubben Älgen i Grums vågar testa nytt. En bit in i vintern, när tävlingssäsongen sedan läge är över, väljer Älgen att bjuda in till sprinttävling. Därtill blir det två sprintlopp samma dag.

– Sprint är en tävlingsform som gör det enkelt att komma in i sporten. Det är liten risk att komma bort. Dessutom gillas den av ungdomar och vi har alldeles för få sprinttävlingar i Värmland, tycker Stefan Eriksson, initiativtagare till Luciasprinten i Grums.

Luciasprinten 12 december är speciell ur flera synvinklar. De båda loppen avgörs med bara några timmars mellanrum men på olika platser. Första sprinten utgår från bandybanan Strandvallen i Slottsbron och den andra är förlagd till Älgens klubbstuga intill Billerudshallen i Grums. De båda loppen springs i nattmörker och räknas ihop i ett sammanlagt resultat.

– Sprint är en tävlingsform som gör det enkelt att komma in i sporten. Det är liten risk att komma bort. Dessutom gillas den av ungdomar och vi har alldeles för få sprinttävlingar i Värmland, tycker Stefan Eriksson, initiativtagare till Luciasprinten i Grums.

Luciasprinten 12 december är speciell ur flera synvinklar. De båda loppen avgörs med bara några timmars mellanrum men på olika platser. Första sprinten utgår från bandybanan Strandvallen i Slottsbron och den andra är förlagd till Älgens klubbstuga intill Billerudshallen i Grums. De båda loppen springs i nattmörker och räknas ihop i ett sammanlagt resultat.