2015-07-29 06:00

2015-07-29 06:00

Bronspeng för Anders Levin i veteran-VM

ORIENTERING: "Jag blev väldigt förvånad"

Forne landslagsorienteraren Anders Levin visade under pågående veteran-VM i Göteborg att han kan än.

Den nu 60-årige Tyr-orienteraren, som deltog i H60-klassen, sprang nämligen hem bronset i sprintdisciplinen.

Veteran-VM i orientering har i år lockat aktiva från inte mindre än 36 nationer till Göteborg. Trots det stora internationella startfältet var det en värmlänning som kammade hem bronsmedaljen i sprinten, nämligen Anders Levin.

Vem som var mest förvånad över VM-medaljen? Jo, Levin själv.

– Allt kom som en stor överraskning. Jag blev väldigt förvånad, berättar Levin.

Och tillägger sedan:

– Jag har inte tävlat i orientering på många år. Jag var mest med för att få lite extra motivation till träningen och för att hälsa på mina söner, som bor i Göteborg.

Nära guld

Värmlänningen, som har medverkat i en rad landskamper och har ett antal SM-medaljer från juniortiden, var bara tio sekunder från australiensaren Geoff Lawford, som vann tävlingen. Trots det lilla avståndet upp till en medalj av än ädlare valör kände sig 60-åringen inte missnöjd för det.

– Samtidigt som det bara var tio sekunder upp till guldet var det väldigt få sekunder ner till fyran och femman. Brons var mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig, avslutar han.

Nu laddar Anders Levin om inför lördagen, då långdistans står på schemat.

Veteran-VM i orientering har i år lockat aktiva från inte mindre än 36 nationer till Göteborg. Trots det stora internationella startfältet var det en värmlänning som kammade hem bronsmedaljen i sprinten, nämligen Anders Levin.

Vem som var mest förvånad över VM-medaljen? Jo, Levin själv.

– Allt kom som en stor överraskning. Jag blev väldigt förvånad, berättar Levin.

Och tillägger sedan:

– Jag har inte tävlat i orientering på många år. Jag var mest med för att få lite extra motivation till träningen och för att hälsa på mina söner, som bor i Göteborg.

Nära guld

Värmlänningen, som har medverkat i en rad landskamper och har ett antal SM-medaljer från juniortiden, var bara tio sekunder från australiensaren Geoff Lawford, som vann tävlingen. Trots det lilla avståndet upp till en medalj av än ädlare valör kände sig 60-åringen inte missnöjd för det.

– Samtidigt som det bara var tio sekunder upp till guldet var det väldigt få sekunder ner till fyran och femman. Brons var mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig, avslutar han.

Nu laddar Anders Levin om inför lördagen, då långdistans står på schemat.