2018-06-10 23:09

2018-06-11 07:45

Ogier nära diskning

RALLY

Belgaren Thierry Neuville, Hyundai, vann Italiens VM-rally, som avslutades på söndagen, och behåller ledningen totalt i VM.

Tvåa blev fransmannen Sebastien Ogier, Ford, och trea finländaren Esapekka Lappi, Toyota.

Ogier riskerade efter en miss med tidskortet att förlora alla inkörda poäng, men i stället utdömdes 10 000 euro i böter och ett villkorligt straff som innebär att de italienska poängen ryker om förseelsen upprepas under säsongen. Avståndet är därmed oförändrat 27 poäng upp till Neuville och chansen till en sjätte raka titel finns kvar för Ogier.

I WRC 2 toppade i Pontus Tidemands frånvaro hans Skodateamkamrater Jan Kopecky och Ole Christian Weiby. Tidemand leder fortfarande mästerskapet före just Kopecky och Veiby.

Tvåa blev fransmannen Sebastien Ogier, Ford, och trea finländaren Esapekka Lappi, Toyota.

Ogier riskerade efter en miss med tidskortet att förlora alla inkörda poäng, men i stället utdömdes 10 000 euro i böter och ett villkorligt straff som innebär att de italienska poängen ryker om förseelsen upprepas under säsongen. Avståndet är därmed oförändrat 27 poäng upp till Neuville och chansen till en sjätte raka titel finns kvar för Ogier.

I WRC 2 toppade i Pontus Tidemands frånvaro hans Skodateamkamrater Jan Kopecky och Ole Christian Weiby. Tidemand leder fortfarande mästerskapet före just Kopecky och Veiby.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.