2018-04-26 18:41

2018-04-26 18:41

Kristoffersson femma i STCC-test

MOTOR

Johan Kristoffersson, Volkswagen, laddade med STCC-test på Knutstorp under torsdagen inför helgens VM-tävling i rallycross i Portugal.

Han noterade femte tid på förmiddagens pass i torrt väglag och 13:e i eftermiddagens blöta.

– Det har varit en positiv dag. Vädermässigt har det varit växlande förhållande med chans att mecka inställningar och känna på olika förhållande. Min ambition är tveklöst att vara med och slåss för titeln. STCC är starkare i år än vad det varit på mycket länge, vi förbereder oss på att det blir svintufft, säger Kristoffersson.

Daniel Haglöf, Cupra, toppade förmiddagspasset och blev först i historien under en minut på banans varv (59,913) i en TCR-bil. På eftermiddagen var Mattias Andersson, Honda, snabbast.

Värmländskan Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Cupra, var två gånger åtta.

Om en vecka startar STCC-säsongen på Knutstorp.

Han noterade femte tid på förmiddagens pass i torrt väglag och 13:e i eftermiddagens blöta.

– Det har varit en positiv dag. Vädermässigt har det varit växlande förhållande med chans att mecka inställningar och känna på olika förhållande. Min ambition är tveklöst att vara med och slåss för titeln. STCC är starkare i år än vad det varit på mycket länge, vi förbereder oss på att det blir svintufft, säger Kristoffersson.

Daniel Haglöf, Cupra, toppade förmiddagspasset och blev först i historien under en minut på banans varv (59,913) i en TCR-bil. På eftermiddagen var Mattias Andersson, Honda, snabbast.

Värmländskan Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Cupra, var två gånger åtta.

Om en vecka startar STCC-säsongen på Knutstorp.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.