2018-04-19 15:12

2018-04-19 15:12

Höglund satsar på RallyX Nordic

MOTORSPORT: "Jag kommer inte ta finalplatserna för givet"

Marcus Höglund, Finnskoga MK, byter ut sin bakhjulsdrivna Skoda mot en storsatsning i Supercar Lites.
Målet är en så bra placering som möjligt i RallyX Nordic.
– Jag har kört rallycross i flera år, men nu har jag kommit till ett stadie där det gäller att satsa på riktigt en gång för alla, säger 24-åringen i ett pressmeddelande.

Höglund, från Lima i Dalarna, har tidigare bara gjort tillfälliga inhopp i Supercar Lites-klassen. Men i år blir det alltså en full säsong för värmländska teamet JC Raceteknik i RallyX Nordic samt två deltävlingar i RX2 International Series.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det kommer bli en rolig upplevelse, säger Marcus Höglund.

Till final

Höglund inledde sin rallycrosskarriär 2011 i klassen 2150. Där knep han ett JSM-brons 2015.

2016 köpte han en Skoda och körde bland annat svenska mästerskapet i klassen 2400. Samma år debuterade han i Supercar Lites när han körde en enskild deltävling i Höljes som slutade med en finalplats.

– Första gången jag körde Supercar Lites i Höljes gick det långt över förväntan och jag var med i toppen. I fjol gick det lite motigare i de tre tävlingarna jag körde. Jag började få in feelingen i bilen på Solvalla, men då var det ju bara en tävling kvar.

Sex deltävlingar

Rally X Nordic (som både är en nordisk serie och har SM-status) består i år av sex deltävlingar i Sverige, Norge, Finland och Danmark med första tävling i Höljes 6 maj. Höglund kommer även att köra RX International Series i Norge och svenska Höljes.

– I år kommer jag få till fler tester innan premiären och vara bättre förberedd. Den största utmaningen tror jag kommer vara att lyckas hålla sig i toppen och hela tiden prestera, inte bli nervös eller tappa fokus. Konkurrensen kommer bli stentuff eftersom allt fler chaufförer ljusnar upp och blir bättre. Jag kommer inte ta finalplatserna för givet, för många har riktat in sig på guldet. Men jag ska absolut också fightas om det, säger Marcus Höglund.

Höglund, från Lima i Dalarna, har tidigare bara gjort tillfälliga inhopp i Supercar Lites-klassen. Men i år blir det alltså en full säsong för värmländska teamet JC Raceteknik i RallyX Nordic samt två deltävlingar i RX2 International Series.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det kommer bli en rolig upplevelse, säger Marcus Höglund.

Till final

Höglund inledde sin rallycrosskarriär 2011 i klassen 2150. Där knep han ett JSM-brons 2015.

2016 köpte han en Skoda och körde bland annat svenska mästerskapet i klassen 2400. Samma år debuterade han i Supercar Lites när han körde en enskild deltävling i Höljes som slutade med en finalplats.

– Första gången jag körde Supercar Lites i Höljes gick det långt över förväntan och jag var med i toppen. I fjol gick det lite motigare i de tre tävlingarna jag körde. Jag började få in feelingen i bilen på Solvalla, men då var det ju bara en tävling kvar.

Sex deltävlingar

Rally X Nordic (som både är en nordisk serie och har SM-status) består i år av sex deltävlingar i Sverige, Norge, Finland och Danmark med första tävling i Höljes 6 maj. Höglund kommer även att köra RX International Series i Norge och svenska Höljes.

– I år kommer jag få till fler tester innan premiären och vara bättre förberedd. Den största utmaningen tror jag kommer vara att lyckas hålla sig i toppen och hela tiden prestera, inte bli nervös eller tappa fokus. Konkurrensen kommer bli stentuff eftersom allt fler chaufförer ljusnar upp och blir bättre. Jag kommer inte ta finalplatserna för givet, för många har riktat in sig på guldet. Men jag ska absolut också fightas om det, säger Marcus Höglund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.