2018-04-11 17:25

2018-04-11 17:25

Kruse kör rallytävling

MOTOR

Jonas Kruse gästspelar i rallytävlingen Silverkongen i Älmhult den 21 april.

Tidigare rallyproffset och numera SVT-expertkommentatorn startar i en Volvo 240 tillsammans med kartläsaren Håkan Ekholm från Skåne i den trimmade grupp H-klassen för Team Nybe. Totalt ska sex specialsträckor köras i tävlingen som bland annat ingår i sydsvenska mästerskapet.

52-åringen från Grums har inte har några segerambitioner även om hornen lär växa ut så fort som hjälmen satts på skallen.

– Tempot har jag inte, men förutsättningarna är bra. Jag gästspelade visserligen i några tävlingar i fjol för Heda Motorsport, men det behövs fler mil än förr för att komma upp i någorlunda tempo, säger Kruse.

Tidigare rallyproffset och numera SVT-expertkommentatorn startar i en Volvo 240 tillsammans med kartläsaren Håkan Ekholm från Skåne i den trimmade grupp H-klassen för Team Nybe. Totalt ska sex specialsträckor köras i tävlingen som bland annat ingår i sydsvenska mästerskapet.

52-åringen från Grums har inte har några segerambitioner även om hornen lär växa ut så fort som hjälmen satts på skallen.

– Tempot har jag inte, men förutsättningarna är bra. Jag gästspelade visserligen i några tävlingar i fjol för Heda Motorsport, men det behövs fler mil än förr för att komma upp i någorlunda tempo, säger Kruse.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.