2018-03-20 16:38

2018-03-20 16:38

Ny bil – nya möjligheter

MOTOR: Kristoffersson och Solberg laddar för nytt guld

Mot nya mästerskapstitlar.
I nya bilar.
Så kan teamet PSRX Volkswagen Swedens kickoff i Wolfsburg sammanfattas.
– Det ska bli väldigt spännande att försöka försvara titeln, säger teamets värmländske världsmästare Johan Kristoffersson.

För andra säsongen har teamägaren Petter Solberg försvarande världsmästaren i förarmästerskapet, Johan Kristoffersson, vid sin sida.

Duon kör uppdaterade Volkswagen Polo R Supercars i årets serie.

– Nu är vårt jobb att bygga vidare på förra säsongens framgång. Det kommer inte att bli lätt. Personligen ser jag fram emot att sätta mig bakom ratten igen. Under vintersäsongen har jag spenderat mycket tid bakom skrivbordet och jag föredrar definitivt mitt kontor med fyra hjul och en säkerhetsbur, säger Petter Solberg.

Längtar till start

Johan Kristoffersson, som kommer med en veritabel succésäsong i bagaget, ser fram emot att få stampa gasen i botten:

– Det känns som om det gått alldeles för lång tid sedan förra årets sista World RX-omgång i Sydafrika i november.

Nu längtar han till att det blir skarpt läge igen:

– Under vintern har jag tränat mycket – och tävlat i rally-VM i en Skoda Fabia R5 i Rally Sweden – men ingenting går upp emot känslan att vara tillbaka i Volkswagen Polo R Supercar igen.

Nöjd Johan

Och världsmästaren från Västvärmland tycks vara mycket belåten med den nya bilen:

– När vi började testerna satt jag och log för mig själv. Det ska bli spännande att försöka försvara min titel från förra året.

Under uppehållet i tävlingssäsongen har teamet i PSRX Volkswagen Sweden jobbat för fullt på var sitt håll. I Torsby har teamledaren Pernilla Solberg lett utvecklingen av verksamhetens kommersiella, sportsliga och logistiska del.

– I år kommer vi definitivt att jagas efter att ha vunnit titlarna förra året. Men det är vi beredda på. Det finns en otrolig beslutsamhet, passion och ett kunnande i vårt team och vi är fullt på det klara med vad vi vill ha ut av det här året. Vi vill ha mer av vad vi fick förra året och vi är verkligen bereda på att jobba hårt för det. Det här är ett familje-team och alla här är redo att ge allt för sin nästa. Det här är ett så spännande år för PSRX Volkswagen Sweden och nu känner vi oss redo för att köra igång 2018, säger Pernilla Solberg.

Konkurrenskraftigt

Sven Smeets, Volkswagen Motorsports chefs team i Hannover, har fokuserat på att vidareutveckla fjolårets bil till en ännu mer konkurrenkraftig Volkswagen Polo R Supercar för 2018.

– Målet är naturligtvis att ge Johan och Petter en riktigt bra bil för att kunna kämpa om båda mästerskapen. Det kommer utan tvekan att bli en spännande säsong och den börjar med första heatet i säsongens första race.

För andra säsongen har teamägaren Petter Solberg försvarande världsmästaren i förarmästerskapet, Johan Kristoffersson, vid sin sida.

Duon kör uppdaterade Volkswagen Polo R Supercars i årets serie.

– Nu är vårt jobb att bygga vidare på förra säsongens framgång. Det kommer inte att bli lätt. Personligen ser jag fram emot att sätta mig bakom ratten igen. Under vintersäsongen har jag spenderat mycket tid bakom skrivbordet och jag föredrar definitivt mitt kontor med fyra hjul och en säkerhetsbur, säger Petter Solberg.

Längtar till start

Johan Kristoffersson, som kommer med en veritabel succésäsong i bagaget, ser fram emot att få stampa gasen i botten:

– Det känns som om det gått alldeles för lång tid sedan förra årets sista World RX-omgång i Sydafrika i november.

Nu längtar han till att det blir skarpt läge igen:

– Under vintern har jag tränat mycket – och tävlat i rally-VM i en Skoda Fabia R5 i Rally Sweden – men ingenting går upp emot känslan att vara tillbaka i Volkswagen Polo R Supercar igen.

Nöjd Johan

Och världsmästaren från Västvärmland tycks vara mycket belåten med den nya bilen:

– När vi började testerna satt jag och log för mig själv. Det ska bli spännande att försöka försvara min titel från förra året.

Under uppehållet i tävlingssäsongen har teamet i PSRX Volkswagen Sweden jobbat för fullt på var sitt håll. I Torsby har teamledaren Pernilla Solberg lett utvecklingen av verksamhetens kommersiella, sportsliga och logistiska del.

– I år kommer vi definitivt att jagas efter att ha vunnit titlarna förra året. Men det är vi beredda på. Det finns en otrolig beslutsamhet, passion och ett kunnande i vårt team och vi är fullt på det klara med vad vi vill ha ut av det här året. Vi vill ha mer av vad vi fick förra året och vi är verkligen bereda på att jobba hårt för det. Det här är ett familje-team och alla här är redo att ge allt för sin nästa. Det här är ett så spännande år för PSRX Volkswagen Sweden och nu känner vi oss redo för att köra igång 2018, säger Pernilla Solberg.

Konkurrenskraftigt

Sven Smeets, Volkswagen Motorsports chefs team i Hannover, har fokuserat på att vidareutveckla fjolårets bil till en ännu mer konkurrenkraftig Volkswagen Polo R Supercar för 2018.

– Målet är naturligtvis att ge Johan och Petter en riktigt bra bil för att kunna kämpa om båda mästerskapen. Det kommer utan tvekan att bli en spännande säsong och den börjar med första heatet i säsongens första race.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.