2018-03-08 17:51

2018-03-08 17:51

Bryntesson får fortsatt stöd

MOTOR: Töcksforssonen har dubbla titlar i sikte

Talangfulle Thomas Bryntesson får fortsatt stöd av JC Raceteknik.
– Det känns väldigt spännande, säger teamchefen Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Töcksforssonen Thomas Bryntesson vann Rally X Nordic och blev EM-tvåa under fjolårssäsongen.

Med det fortsatta stödet av JC Raceteknik siktar 22-åringen nu på att vinna båda mästerskapen.

– 2017 var en väldigt bra säsong för mig. Det var mitt första år i Supercar och jag var med i toppen så gott som varje tävling, säger Bryntesson i ett pressmeddelande och berättar att han är laddad för vad som komma skall.

– I fjol var allt nytt, så nu känns det gött att veta att man har ett år i Supercar bakom sig och en hel del att stå på. Samtidigt går utvecklingen snabbt framåt. Mycket kan hända under en vinter, så det ska bli spännande att se hur jag står sig mot de andra förarna. För att hålla igång mellan säsongerna har jag kört en del rally Grupp H i en bakhjulsdriven Volvo 240, det är såklart annorlunda mot Supercar men det är alltid bra att få många mil i kroppen.

JC Raceteknik har även valt att fortsätta samarbetet med rutinerade Ola Frøshaug.

– Jag tänkte ju egentligen pensionera mig från rallycrossen i fjol. Men istället blev det full Supercar-säsong i EM och RallyX Nordic. Det är det häftigaste jag gjort i hela min karriär. Jag är väldigt glad över att kunna köra ytterligare en säsong och det känns jäkligt spännande att tävlingarna snart är igång. Nu har vi ett års erfarenhet i ryggen med Supercar och vet mer vad vi kan förvänta oss. Förra säsongen fungerade jättebra med teamet – jag lärde mig mycket av Thomas, och han lärde sig nog lite av mig också. Nu har vi gjort en del förbättringar på bilarna, jag har utvecklats som chaufför och målsättningen är att få ett bättre resultat än i fjol, säger han,

Teamchefen Joel Christoffersson är mycket nöjd med kontraktsförlängningarna.

– Det känns väldigt spännande att inleda den nya säsongen med samma Supercar-förare som i fjol. Thomas och Ola hade båda bra debutsäsonger i Supercar. Ingen av oss hade nog kunnat räkna med att vi skulle ta guld i RallyX Nordic och en andraplats i EM redan första året. Så det ska bli kul att få dra igång snart igen och se var vi står gentemot de andra teamen. Vi har utvecklat bilarna en del och hoppas kunna fightas om finalplatser direkt, säger han.

Första deltävlingen i Supercar-EM körs i Barcelona den 14-15 april och Rally X Nordic har premiär den 22 april i Grenland, Norge.

Töcksforssonen Thomas Bryntesson vann Rally X Nordic och blev EM-tvåa under fjolårssäsongen.

Med det fortsatta stödet av JC Raceteknik siktar 22-åringen nu på att vinna båda mästerskapen.

– 2017 var en väldigt bra säsong för mig. Det var mitt första år i Supercar och jag var med i toppen så gott som varje tävling, säger Bryntesson i ett pressmeddelande och berättar att han är laddad för vad som komma skall.

– I fjol var allt nytt, så nu känns det gött att veta att man har ett år i Supercar bakom sig och en hel del att stå på. Samtidigt går utvecklingen snabbt framåt. Mycket kan hända under en vinter, så det ska bli spännande att se hur jag står sig mot de andra förarna. För att hålla igång mellan säsongerna har jag kört en del rally Grupp H i en bakhjulsdriven Volvo 240, det är såklart annorlunda mot Supercar men det är alltid bra att få många mil i kroppen.

JC Raceteknik har även valt att fortsätta samarbetet med rutinerade Ola Frøshaug.

– Jag tänkte ju egentligen pensionera mig från rallycrossen i fjol. Men istället blev det full Supercar-säsong i EM och RallyX Nordic. Det är det häftigaste jag gjort i hela min karriär. Jag är väldigt glad över att kunna köra ytterligare en säsong och det känns jäkligt spännande att tävlingarna snart är igång. Nu har vi ett års erfarenhet i ryggen med Supercar och vet mer vad vi kan förvänta oss. Förra säsongen fungerade jättebra med teamet – jag lärde mig mycket av Thomas, och han lärde sig nog lite av mig också. Nu har vi gjort en del förbättringar på bilarna, jag har utvecklats som chaufför och målsättningen är att få ett bättre resultat än i fjol, säger han,

Teamchefen Joel Christoffersson är mycket nöjd med kontraktsförlängningarna.

– Det känns väldigt spännande att inleda den nya säsongen med samma Supercar-förare som i fjol. Thomas och Ola hade båda bra debutsäsonger i Supercar. Ingen av oss hade nog kunnat räkna med att vi skulle ta guld i RallyX Nordic och en andraplats i EM redan första året. Så det ska bli kul att få dra igång snart igen och se var vi står gentemot de andra teamen. Vi har utvecklat bilarna en del och hoppas kunna fightas om finalplatser direkt, säger han.

Första deltävlingen i Supercar-EM körs i Barcelona den 14-15 april och Rally X Nordic har premiär den 22 april i Grenland, Norge.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.