2018-02-28 12:01

2018-02-28 12:01

Värmlänning blir rookie i motorteam

MOTORSPORT: "Går från klarhet till klarhet"

Daniel Thorén från Kil presenteras som årets rookie i Rally X Nordic hos Hedströms Motorsport inför kommande säsong.

När rallycrosserien rullar i gång den 22 april kommer Thorén att stå på starlinjen, redo att tävla för teamet. Han testade i höstas för teamet – men en körning blev två och i helgen genomförde värmlänningen sitt första riktiga test och fick sin första tävlingserfarenhet när han körde på VM-banan i Mettet, Belgien.

– Vi började lugnt och jobbade upp farten, jag förbättrade mig runt fyra sekunder på varvet mot slutet av dagen och det kändes bra, berättar Daniel Thorén i ett pressutskick.

På söndagen kördes en tävling där Daniel blev femma av åtta förare.

Fler förare kommer

I helgen är det dags igen, då han kör på Duivelsbergcircuit i Belgiska Maasmechelen.

– Det är verkligen roligt att ha med Daniel in i teamet, han går från klarhet till klarhet och har en otroligt bra utvecklingskurva, jag skulle inte bli förvånad om vi ser honom i Rally-X final redan i år, säger Peter Hedström i ett pressmeddelande.

Satsningen är treårig, och vilka fler som representerar teamet i år får vi vänta på. Men mer är på gång.

När rallycrosserien rullar i gång den 22 april kommer Thorén att stå på starlinjen, redo att tävla för teamet. Han testade i höstas för teamet – men en körning blev två och i helgen genomförde värmlänningen sitt första riktiga test och fick sin första tävlingserfarenhet när han körde på VM-banan i Mettet, Belgien.

– Vi började lugnt och jobbade upp farten, jag förbättrade mig runt fyra sekunder på varvet mot slutet av dagen och det kändes bra, berättar Daniel Thorén i ett pressutskick.

På söndagen kördes en tävling där Daniel blev femma av åtta förare.

Fler förare kommer

I helgen är det dags igen, då han kör på Duivelsbergcircuit i Belgiska Maasmechelen.

– Det är verkligen roligt att ha med Daniel in i teamet, han går från klarhet till klarhet och har en otroligt bra utvecklingskurva, jag skulle inte bli förvånad om vi ser honom i Rally-X final redan i år, säger Peter Hedström i ett pressmeddelande.

Satsningen är treårig, och vilka fler som representerar teamet i år får vi vänta på. Men mer är på gång.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.