2018-02-25 22:25

2018-02-25 22:25

Åhlin trea i Rally-SM

MOTOR: Problematiskt snöfall i Östersund

Fredrik Åhlin var en av förhandsfavoriterna när den andra tävlingshelgen i Rally-SM avgjordes i Östersund. Någon seger blev det dock inte för värmlänningen, som slutade på en tredjeplats.

Ett kraftigt snöfall gjorde det svårt för förarna att hantera sina bilar under den andra dagen av Rally-SM i Östersund. Värmländske Fredrik Åhlin var inför tävlingen favorittippad, men efter stora problem i det jämtländska snöfallet, slutade han på en tredjeplats.

– Att gå som första fyrhjulsdrivna bil i spåret i dag var ingen fördel. Men det tillhör reglerna och det är inget att göra åt, säger Åhlin.

Efter helgens tävlingar i Östersund, ligger Åhlin på en andraplats i den totala SM-ställningen med totalt 46 poäng. Helgens vinnare, Mattias Adielsson leder med sina 61 poäng.

Nästa deltävling av Rally-SM går av stapeln i Älmhult den 11-12:e Maj. Då är det South Swedish Rally som gäller, vilket är den första av fyra deltävlingar som körs på grus. För Fredrik Åhlin gäller det att ladda om, och sikta på en seger där.

Ett kraftigt snöfall gjorde det svårt för förarna att hantera sina bilar under den andra dagen av Rally-SM i Östersund. Värmländske Fredrik Åhlin var inför tävlingen favorittippad, men efter stora problem i det jämtländska snöfallet, slutade han på en tredjeplats.

– Att gå som första fyrhjulsdrivna bil i spåret i dag var ingen fördel. Men det tillhör reglerna och det är inget att göra åt, säger Åhlin.

Efter helgens tävlingar i Östersund, ligger Åhlin på en andraplats i den totala SM-ställningen med totalt 46 poäng. Helgens vinnare, Mattias Adielsson leder med sina 61 poäng.

Nästa deltävling av Rally-SM går av stapeln i Älmhult den 11-12:e Maj. Då är det South Swedish Rally som gäller, vilket är den första av fyra deltävlingar som körs på grus. För Fredrik Åhlin gäller det att ladda om, och sikta på en seger där.

  • Oliver Marshall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.