2018-02-14 19:32

2018-02-15 07:04

Kristoffersson och Nerman kör STCC

MOTOR: Klart med KMS satsning

Nu är det mesta klart med Arvikateamet KMS satsning på STCC.
Det blir som väntat rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson som kör. Vid sin sida får han unge Hugo Nerman.

Satsningen görs ihop med Volkswagen och Volkswagen Dealer Team har högsta möjliga målsättning.

– Vi siktar på att vinna förarmästerskapet, teammästerskapet och JSM, säger stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

I fjol gjorde KMS lyckosam STCC-comeback med tre Volkswagen Golf GTI TCR. Det slutade med guld i teammästerskapet samt silver och brons i förarmästerskapet genom Fredrik Ekblom och Fredrik Blomstedt. Johan Kristoffersson missade flera deltävlingar, men tog ändå fjärdeplatsen efter sex race-segrar.

Nu är det inga krockar med huvuduppgiften rallycross-VM så Johan kan köra alla sex deltävlingarna.

– Det här blir faktiskt bara min andra fulla säsong i STCC. Förra säsongen testade jag bara ungefär en halv dag. Nu får vi chansen att göra de förberedelser vi behöver och det var absolut ett kriterium för att jag skulle köra i år.

Den första hela säsongen var 2012. Då blev det guld i en VW Scirocco efter en rafflande slutuppgörelse med Rickard Rydell på Solvalla.

Teamkamraten Hugo Nerman är 18 år och kommer från Helsingborg. Han började med motorsport i gokart som tioåring och visade direkt talang. Förra säsongen dominerade han Formula STCC Nordic. Han knep elva segrar av fjorton möjliga, pallplats i samtliga race och tog titeln överlägset.

– Ett spännande kort. En analytisk förare som känns mycket mogen i sitt sätt att tänka. Det blir en spännande mix med honom och Johan, säger Tommy Kristoffersson.

2016 testade Nerman en TCR-liknande bil i Italien och körde två race som han vann. Han har också prövat en Golf GTI TCR hos ett annat team. Den unge talangen hade flera anbud till kommande säsong, men valde KMS.

– Det här ska bli riktigt spännande. De har en lång och stabil historia inom svensk racing och jag hoppas det ska fortsätta så, säger Hugo Nerman.

Ingen av fjolårets medaljörer finns alltså med i laguppställningen – så här långt.

– Vi hade gärna sett en lösning med Blomstedt eller Ekblom, som båda gjorde ett bra jobb hos oss förra året, men just nu är det de här två förarna vi har klara. Den tredje bilen finns dock kvar, säger Tommy Kristoffersson.

Årets STCC-säsong börjar på Ring Knutstorp den 4–5 maj.

Satsningen görs ihop med Volkswagen och Volkswagen Dealer Team har högsta möjliga målsättning.

– Vi siktar på att vinna förarmästerskapet, teammästerskapet och JSM, säger stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

I fjol gjorde KMS lyckosam STCC-comeback med tre Volkswagen Golf GTI TCR. Det slutade med guld i teammästerskapet samt silver och brons i förarmästerskapet genom Fredrik Ekblom och Fredrik Blomstedt. Johan Kristoffersson missade flera deltävlingar, men tog ändå fjärdeplatsen efter sex race-segrar.

Nu är det inga krockar med huvuduppgiften rallycross-VM så Johan kan köra alla sex deltävlingarna.

– Det här blir faktiskt bara min andra fulla säsong i STCC. Förra säsongen testade jag bara ungefär en halv dag. Nu får vi chansen att göra de förberedelser vi behöver och det var absolut ett kriterium för att jag skulle köra i år.

Den första hela säsongen var 2012. Då blev det guld i en VW Scirocco efter en rafflande slutuppgörelse med Rickard Rydell på Solvalla.

Teamkamraten Hugo Nerman är 18 år och kommer från Helsingborg. Han började med motorsport i gokart som tioåring och visade direkt talang. Förra säsongen dominerade han Formula STCC Nordic. Han knep elva segrar av fjorton möjliga, pallplats i samtliga race och tog titeln överlägset.

– Ett spännande kort. En analytisk förare som känns mycket mogen i sitt sätt att tänka. Det blir en spännande mix med honom och Johan, säger Tommy Kristoffersson.

2016 testade Nerman en TCR-liknande bil i Italien och körde två race som han vann. Han har också prövat en Golf GTI TCR hos ett annat team. Den unge talangen hade flera anbud till kommande säsong, men valde KMS.

– Det här ska bli riktigt spännande. De har en lång och stabil historia inom svensk racing och jag hoppas det ska fortsätta så, säger Hugo Nerman.

Ingen av fjolårets medaljörer finns alltså med i laguppställningen – så här långt.

– Vi hade gärna sett en lösning med Blomstedt eller Ekblom, som båda gjorde ett bra jobb hos oss förra året, men just nu är det de här två förarna vi har klara. Den tredje bilen finns dock kvar, säger Tommy Kristoffersson.

Årets STCC-säsong börjar på Ring Knutstorp den 4–5 maj.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.