2018-02-02 21:05

2018-02-04 16:09

Kristoffersson missade semi

MOTOR: Besvikelse för svenskarna i Race of Champions

Nationstävlingen i Race of Champions blev en besvikelse för värmlänningen Johan Kristoffersson och hans lagkamrat Joel Eriksson. Svenskarna blev utslagna inför semifinalen med minsta möjliga marginal.

Först såg det ut som att svenskarna var vidare från gruppen och skulle ställas mot Team Nordic i semifinal, där bland annat Petter Sohlberg körde. Men efter att ha jämfört de sammanlagda tiderna grupperna emellan blev det i stället Team Latin America som fick semifinalsplatsen.

Race of Champions är en tävling där förare från många motorsporter samlas och kör en rad olika bilar för att utse den bästa föraren i världen. Efter svenskarnas debacle i nationstävlingen gäller det för Kristoffersson och Eriksson att ladda om inför den individuella tävlingen som körs under lördagen.

Tävlingen avgörs i Saudiarabien på King Fahd Stadium.

Först såg det ut som att svenskarna var vidare från gruppen och skulle ställas mot Team Nordic i semifinal, där bland annat Petter Sohlberg körde. Men efter att ha jämfört de sammanlagda tiderna grupperna emellan blev det i stället Team Latin America som fick semifinalsplatsen.

Race of Champions är en tävling där förare från många motorsporter samlas och kör en rad olika bilar för att utse den bästa föraren i världen. Efter svenskarnas debacle i nationstävlingen gäller det för Kristoffersson och Eriksson att ladda om inför den individuella tävlingen som körs under lördagen.

Tävlingen avgörs i Saudiarabien på King Fahd Stadium.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.