2018-01-31 16:22

2018-01-31 16:22

Bakkerud kör för Ekström

MOTORSPORT: "Det är en stor ära för mig"

Finnskoga MK-föraren Mattias Ekström berättade tidigare i veckan om en hundraprocentig rallycrossatsning.
Tre dagar senare står det klart att norrmannen Andreas Bakkerud ansluter till hans stall.

– Det är en stor ära för mig att få köra i Mattias team. Vi har haft en nära kontakt under många år och jag har följt utvecklingen av EKS. Tillsammans med teamet skulle jag vilja ta nästa steg i karriären och vara med och fightas om titeln, säger Andreas Bakkerud i ett pressmeddelande.

2017 blev den 26-årige norrmannen VM-femma och året innan knep han bronset.

– Målet för 2018 är helt klart. Vi kommer att slåss om VM-titeln i både förar- och teammästerskapet, säger Mattias Ekström, som också berättar att två nya bilar byggs i EKS Audi Sports aktuella satsning.

Andreas Bakkerud, som har 49 deltävlingar, sex segrar och 18 pallplatser på sitt cv, körde tidigare för det nyligen nedlagda Fordstallet tillsammans med Ken Block.

– Det är en stor ära för mig att få köra i Mattias team. Vi har haft en nära kontakt under många år och jag har följt utvecklingen av EKS. Tillsammans med teamet skulle jag vilja ta nästa steg i karriären och vara med och fightas om titeln, säger Andreas Bakkerud i ett pressmeddelande.

2017 blev den 26-årige norrmannen VM-femma och året innan knep han bronset.

– Målet för 2018 är helt klart. Vi kommer att slåss om VM-titeln i både förar- och teammästerskapet, säger Mattias Ekström, som också berättar att två nya bilar byggs i EKS Audi Sports aktuella satsning.

Andreas Bakkerud, som har 49 deltävlingar, sex segrar och 18 pallplatser på sitt cv, körde tidigare för det nyligen nedlagda Fordstallet tillsammans med Ken Block.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.