2018-01-23 17:09

2018-01-23 17:09

Han utmanar VM-stjärnorna

MOTORSPORT: Andersson tar klivet upp i ny crosskartserie

Snart startar serien RallyX on Ice och nu står det klart att värmlänningen Nils Andersson, Westom, kommer att finnas med och fightas med de kända VM-namnen.

Den 18-årige föraren kommer i premiären i Östersund att få sällskap av bland andra Timmy Hansen, Kevin Hansen och Niclas Grönholm. Lägg därtill crosskart-essen Linus Östlund och Jimmie Österberg – det blir en spännande serie med tävlingar de kommande månaderna.

”Krutpaket”

Andersson kommer att köra en Speedcar 750cc – bilen beskrivs som ett riktigt krutpaket med 154hk i den 400 kilo lätta bilen.

– Bilen är trots sin enorma effekt riktigt lättkörd. Jag är rookie i klassen och har inte samma rutin som mina meriterade konkurrenter, men jag hoppas kunna överraska i någon av tävlingarna. Det skall bli otroligt spännande att få mäta sig med de absolut främsta och att ett koppel VM-förare ställer upp gör tävlingen riktigt intressant, säger Nils Andersson i ett pressutskick.

Den 3 februari körs den första deltävlingen och den sista körs 3 mars.

Andra i Höljes

Tävlingarna körs på rallycrossbanor med snö- och isunderlag.

Östersund är först ut, och den andra deltävlingen körs i Höljes. De två avslutande tävlingarna körs runt Geilo i Norge.

Den 18-årige föraren kommer i premiären i Östersund att få sällskap av bland andra Timmy Hansen, Kevin Hansen och Niclas Grönholm. Lägg därtill crosskart-essen Linus Östlund och Jimmie Österberg – det blir en spännande serie med tävlingar de kommande månaderna.

”Krutpaket”

Andersson kommer att köra en Speedcar 750cc – bilen beskrivs som ett riktigt krutpaket med 154hk i den 400 kilo lätta bilen.

– Bilen är trots sin enorma effekt riktigt lättkörd. Jag är rookie i klassen och har inte samma rutin som mina meriterade konkurrenter, men jag hoppas kunna överraska i någon av tävlingarna. Det skall bli otroligt spännande att få mäta sig med de absolut främsta och att ett koppel VM-förare ställer upp gör tävlingen riktigt intressant, säger Nils Andersson i ett pressutskick.

Den 3 februari körs den första deltävlingen och den sista körs 3 mars.

Andra i Höljes

Tävlingarna körs på rallycrossbanor med snö- och isunderlag.

Östersund är först ut, och den andra deltävlingen körs i Höljes. De två avslutande tävlingarna körs runt Geilo i Norge.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.